ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Με γιατρούς από άλλα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί στο Γ.Ν. «Αγία Βαρβάρα»

Κορονοϊός: Με γιατρούς από άλλα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί στο Γ.Ν. «Αγία Βαρβάρα»
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Με μετακινήσεις γιατρών από το νοσοκομείο Νίκαιας επιχειρεί να στελεχώσει τις «εμβολιαστικές γραμμές» του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής – Αγία Βαρβάρα, η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Μεταξύ αυτών είναι ειδικευόμενοι γιατροί και ένας αναισθησιολόγος, όπως καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου Νίκαιας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας κάνουν λόγο για αυθαίρετες, επ’ αόριστον μετακινήσεις και απαράδεκτους εκβιασμούς σε βάρος ειδικευόμενων και εξειδικευόμενων γιατρών, οι οποίοι αναγκάζονται να παρατήσουν τις κλινικές και την εκπαίδευσή τους και να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν όσον αφορά τους εμβολιασμούς.

Παράπονα από ασθενείς και υγειονομικούς για τις συνθήκες εμβολιασμού έχει δεχτεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αττικής-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και για το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» το οποίο νοσηλεύει περιστατικά COVID-19, καθώς και για μεγάλες δυσλειτουργίες σε κέντρα εμβολιασμού σε Κέντρα Υγείας (π.χ. Κερατσίνι, Βύρωνα). Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης, για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί χωρίς την πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει τα κέντρα αυτά, τονίζει η Ένωση.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά την ανάκληση της απόφασης της 2ης ΥΠΕ για τις μετακινήσεις γιατρών. Απαιτεί, επίσης, την επαναφορά της λειτουργίας των χειρουργείων στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2020 και την επιστροφή στη θέση του, του μη ιατρικού προσωπικού της αιμοδοσίας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας, μετά την υπαναχώρηση της κυβέρνησης από το αρχικό σχέδιο των «πολλών» εμβολιαστικών κέντρων, δέχονται προς χάριν των ηλικιωμένων της περιοχής να συμβάλλουν στο εμβολιαστικό κέντρο του δικού τους νοσοκομείου χωρίς μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία και χωρίς εκβιασμούς σε βάρος της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων και εξειδικευόμενων. Επίσης, απαιτούν τις κατάλληλες υποδομές για να είναι ασφαλείς από ενδεχόμενη διασπορά της νόσου, οι προσερχόμενοι προς εμβολιασμό ηλικιωμένοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι παίρνει σειρά μετά τα καταστήματα – Το χρονοδιάγραμμα για μετακινήσεις, εστίαση, Λύκεια