ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Εμβολιαστικά κέντρα – «γίγας» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Πού θα λειτουργήσουν

Κορονοϊός: Εμβολιαστικά κέντρα – «γίγας» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Πού θα λειτουργήσουν
INTIME NEWS

Τα δύο μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, όπου θα εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού χιλιάδες πολίτες, θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι εκθεσιακοί χώροι της ΔΕΘ-Ηelexpo AE, εμβαδού χιλιάδων τετραγωνικών, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο Μαρούσι Αττικής επί της Λεωφόρου Κηφισίας, θα μετατραπούν σε μέγα-εμβολιαστικά κέντρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Τα δύο αυτά εμβολιαστικά κέντρα, αναμένεται να λειτουργήσουν ήδη από τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, διευκολύνοντας τον εμβολιασμό χιλιάδων πολιτών στις δύο πόλεις, ενώ η σχετική σύμβαση για τη διάθεση των χώρων αναμένεται να υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών.

Για τη δημιουργία του εμβολιαστικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη έχουν προταθεί δύο εναλλακτικά σενάρια ως προς τις συστάδες εκθεσιακών περιπτέρων που θα αξιοποιηθούν: το πρώτο σενάριο προβλέπει τη διάθεση των περιπτέρων 17, 3 και 2, συνολικού ωφέλιμου εμβαδού άνω των 8.500 τετραγωνικών και η δεύτερη εναλλακτική αφορά την αξιοποίηση του 15 και του 13, με εμβαδόν που ξεπερνά τα 10.500 τετραγωνικά μέτρα.

Τον Αύγουστο τα περίπτερα στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να αποδεσμευτούν, ώστε να διατεθούν για τις ανάγκες της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η διοργάνωση της οποίας ήδη προετοιμάζεται, με προοπτική να πραγματοποιηθεί στις 11-19 Σεπτεμβρίου, με τιμώμενη χώρα τη Γαλλία.

Συζητήσεις με το ΕΚΑΒ

Στο μεταξύ, η διάθεση εκθεσιακών χώρων ως εμβολιαστικών κέντρων δεν είναι η μόνη δράση που έχει αναλάβει η ΔΕΘ-Helexpo AE στη διάρκεια της πανδημικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας συζητά με το ΕΚΑΒ για τη φιλοξενία στους χώρους της, στη Θεσσαλονίκη, υποδομής άμεσης ανταπόκρισης σε κλήσεις, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει καθόλη τη διάρκεια του 2021, σε περίπτερο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, στους χώρους της ΔΕΘ λειτούργησε το ένα από τα δύο εξεταστήρια για δωρεάν τεστ Covid-19, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ από το εκθεσιακό κέντρο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης «εξορμούν» για όλη τη Βόρεια Ελλάδα τα συνεργεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που πραγματοποιούν rapid tests.

Στο περσινό πρώτο κύμα της πανδημίας η εταιρεία φιλοξένησε σε χώρο της, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μονάδες αιμοδοσίας των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και «Θεαγενείου» για τη διενέργεια αιμοληψιών, ενώ στήριξε με υποδομές και εξοπλισμό (τέντες και σύγχρονα μηχανήματα απολύμανσης αέρα), τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Ιπποκράτειο», «Παπαγεωργίου» και «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, καθώς και το γενικό νοσοκομείο Σερρών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακλαμανάκης: H υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Μπεκατώρου αφορά 12χρονο κορίτσι