ΥΓΕΙΑ

Θεσσαλονίκη: Απεμπλοκή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου από τους εμβολιασμούς ζητούν οι γιατροί

Θεσσαλονίκη: Απεμπλοκή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου από τους εμβολιασμούς ζητούν οι γιατροί
INTIME NEWS

Την απεμπλοκή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) από τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 ζητούν οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος, με απόφασή τους, την οποία κοινοποίησαν στο υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι ενώ προφορικά είχε σημειωθεί πως το ΨΝΘ θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο μέχρι την 1η Μάρτη για τα ραντεβού που είναι ορισμένα και μόνο, δεν έχει ακόμη εκδοθεί επίσημη απόφαση του υπουργείου Υγείας για την οριστική εξαίρεση του ΨΝΘ.

Αιτιολογώντας το αίτημά τους, οι γιατροί αναφέρουν ότι το ΨΝΘ έχει οδηγηθεί σε υπερεφημέρευση λόγω της αναστολής λειτουργίας των ψυχιατρικών κλινικών σε ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου, καθώς και ψυχιατρικών κλινικών νοσοκομείων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας και μάλιστα σε μια περίοδο που έχουν αυξηθεί οι ανάγκες του πληθυσμού για ψυχιατρικές υπηρεσίες λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι το ΨΝΘ δέχεται και νοσηλεύει και ψυχικά ασθενείς με COVID- 19 και ότι το προσωπικό του καλείται να εμβολιάσει παράλληλα ευπαθείς ομάδες και γενικό πληθυσμό. Σημειώνουν, δε, ότι τίθεται το ζήτημα του κατά πόσο πληροί τις προϋποθέσεις και έχει τη δυνατότητα το ΨΝΘ να υποστηρίξει με ασφάλεια την πραγματοποίηση εμβολιασμών στο γενικό πληθυσμό.

Αναφέρουν ακόμη ότι η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου καλύπτεται μόνο από τρεις παθολόγους, οι οποίοι, παράλληλα, εργάζονται και καλύπτουν πάγιες ανάγκες και εφημερίες στην Παθολογική κλινική ΨΝΘ. Παράλληλα τονίζουν ότι τίθεται σοβαρό ζήτημα όχι μόνο ιατρικής ευθύνης και κάλυψης αλλά και ασφάλειας ως προς τη διενέργεια εμβολιασμών, αφού δεν αναφέρεται σαφώς η γνωστική κατάρτιση που απαιτείται για τον εφημερεύοντα ιατρό, καθώς και ότι δεν είναι διασφαλισμένη η παρουσία ΕΚΑΒ ή Κινητής Μονάδας σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η διακομιδή περιστατικού σε Γενικό Νοσοκομείο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στο τραπέζι έκτακτα μέτρα για τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές

Ροή Ειδήσεων