ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Κινδυνέουμε με 2.000 κρούσματα στα μέσα Μαρτίου προειδοποιεί ο καθηγητής Σαρηγιάννης

Κορονοϊός: Κινδυνέουμε με 2.000 κρούσματα στα μέσα Μαρτίου προειδοποιεί ο καθηγητής Σαρηγιάννης
INTIME

«Λέω να δράσουμε τώρα» διεμήνυσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ με φόντο τα αυξημένα κρούσματα εκτιμώντας ότι τον Μάρτιο θα πιεστεί το σύστημα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε, μάλιστα, να υπάρξει αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα.

Δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν, εκτίμησε ο καθηγητής αναφορικά με το ζήτημα των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου, είπε ο κ. Σαρηγιάννης στο ΣΚΑΪ και υπογράμμισε πως το σημαντικό εν προκειμένω είναι ότι κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά.

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα» ανέφερε ο καθηγητής συνυπολογίζοντας τον ρόλο που παίζει το γεγονός ότι στην χώρα έγιναν τις προηγούμενες μέρες κάποια ανοίγματα σε δραστηριότητες.

Ο καθηγητής Σαρηγιάννης τόνισε, τέλος, πως περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ξεχάστε άνοιγμα εστίασης και μετακινήσεις εκτός νομού - Αρνητικές εξελίξεις