ΥΓΕΙΑ

Στα «κάγκελα» οι γιατροί για τα ποσοστά εμβολιασμού – Υπ. Υγείας: Πρώτη προτεραιότητα το ΕΣΥ

Στα «κάγκελα» οι γιατροί για τα ποσοστά εμβολιασμού – Υπ. Υγείας: Πρώτη προτεραιότητα το ΕΣΥ
INTIME NEWS

Για ψευδείς κατηγορίες ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού σε υψηλό ποσοστό, κάνει λόγο η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής (ΕΙΝΑΠ), με αφορμή τις δηλώσεις της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου.

«Είναι αυτοί που δε γνωρίζουν τι συμβαίνει στα νοσοκομεία, αλλά πάντα έχουν άποψη» αναφέρει δηκτικά η ΕΙΝΑΠ και χαρακτηρίζει συκοφαντίες τις δηλώσεις αυτές «που μάλιστα εκτοξεύονται από κάποιους που βρίσκονται πολύ μακριά από την πρώτη γραμμή της μάχης».

Τα στοιχεία ανά νοσοκομείο αποδεικνύουν ποσοστό εμβολιασμών 80% - 90% (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Γεννηματάς, Τζάνειο, Νίκαια, Θριάσιο, Αττικό κ.λπ.), υποστηρίζει η ΕΙΝΑΠ. «Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι καμπάνιες για τους εμβολιασμούς ξεκίνησαν στα νοσοκομεία εδώ και μήνες από τα Επιστημονικά Συμβούλια, τις Επιτροπές Λοιμώξεων και τις Επιτροπές Διαχείρισης νόσου Covid-19. Έγιναν δε πανελλαδικά, από τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και την ΟΕΝΓΕ webinars για την ενημέρωση των υγειονομικών. Είναι ντροπή και αίσχος να ασχολούνται και να συκοφαντούν αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με νόσο Covid-19 και τους ασθενείς με άλλες ασθένειες εδώ και ένα χρόνο, και που μάλιστα τώρα τους έχει ανατεθεί μονομερώς και αποκλειστικά και το έργο του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού».

Για το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ειδικότερα, στο οποίο αφορούσε το σχόλιο της κυρίας Θεοδωρίδου καθώς η διασπορά του ιού είναι μεγάλη μεταξύ του προσωπικού, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ) τονίζει ότι και οι τέσσερις γιατροί που βρέθηκαν θετικοί είχαν εμβολιασθεί με την 1η δόση και περίμεναν το ραντεβού τους για τη δεύτερη.

«Μάλιστα μολύνθηκαν από συνοδό ασθενούς, γεγονός για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η διοίκηση επειδή δεν είχε εφαρμόσει τις οδηγίες για τον έλεγχο του επισκεπτηρίου. Η εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και οι άλλοι κυβερνητικοί αρμόδιοι πρέπει άμεσα να επανορθώσουν και να ζητήσουν συγγνώμη. Και η επίσημη τηλεοπτική ενημέρωση για θέματα επιδημίας πρέπει επιτέλους να πάψει να αποτελεί πεδίο εκτόξευσης ψευδών πυροτεχνημάτων» επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ.

Σε πρώτη προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Με αφορμή τις ίδιες δηλώσεις της κυρίας Θεοδωρίδου, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι όσοι υγειονομικοί δεν δήλωσαν στην πρώτη φάση ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν για οποιονδήποτε λόγο, τώρα έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία.

Το υπουργείο Υγείας, ωστόσο, απαντά ότι ο εμβολιασμός του προσωπικού των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ, παραμένει πρώτη προτεραιότητα.

«Όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορούν καθημερινά να χρησιμοποιήσουν τις αδιάθετες δόσεις όλων των εμβολιαστικών κέντρων της χώρας και μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχουν υγειονομικοί που θέλουν να εμβολιαστούν, ενεργοποιείται ο μηχανισμός αναπλήρωσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Ταυτόχρονα, παραμένουν στις ομάδες προτεραιοποίησης και μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Βόμβα» Γώγου για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 στην Αττική- «Υπάρχει περίπτωση να συμβεί»