ΥΓΕΙΑ

Παράνομα στην Ιταλία τα επικίνδυνα σκευάσματα!

Παράνομα στην Ιταλία τα επικίνδυνα σκευάσματα!

Η διάταξη περί δραστικής ουσίας κατέπεσε στα ιταλικά δικαστήρια. Η Ελλάδα κάνει πως δεν βλέπει;

Δεν είμαστε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποίαν οι ξένες πολυεθνικές προσπάθησαν να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Στην Ιταλία, ειδικότερα, θεσπίστηκε μια παρόμοια ρύθμιση περί δραστικής ουσίας με αυτήν που θέλουν να περάσουν τώρα στο νέο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία η Τρόικα και η Κυβέρνηση, ωστόσο μετά από λίγο καιρό κατέπεσε στην δικαιοσύνη. Το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν το απολύτως λογικό: «είναι διαφορετικό πράγμα η δραστική ουσία και διαφορετικό το ίδιο το φάρμακο».

To δικαστήριο μάλιστα βασίστηκε σε παλιότερη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξηγούσε τις διαφορές μεταξύ «φαρμάκου» και «δραστικής ουσίας». Ο βουλευτής ΛΑΟΣ και ιατρός, κ. Κώστας Κιλτίδης, είχε μιλήσει προ ημερών για το θέμα στη Βουλή, τονίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουμε πια να παίρνουμε μαθήματα και από αυτά που συμβαίνουν στο εξωτερικό.

Τα πάμφθηνα φάρμακα που σκοπεύουν να μας φέρουν, αν περάσει η διάταξη περί συνταγογράφησης όχι βάσει ονόματος, αλλά βάσει δραστικής ουσίας, θα παράγονται από πολυεθνικές σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Η κ. Ουρανία Παπαδάκη – Παπανδρέου, παιδίατρος και βουλευτής ΛΑΟΣ επίσης, είχε εργασθεί παλαιότερα στην Ινδία και έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πώς παράγονται τα φθηνά γενόσημα εκεί: «Έχω δει σε τι υπόγεια παράγουν τα γενόσημα φάρμακα χωρίς ετικέτα. Εγώ δεν πρόκειται να συνταγογραφήσω σε κανέναν ασθενή μου φάρμακο με βάση την δραστική ουσία. Θα δίνω αυτά που κάνουν καλό στην υγεία του ασθενή μου».