ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ιωάννινα - «Εστία υπερμετάδοσης» το νοσοκομείο Χατζηκώστα

Κορονοϊός: Ιωάννινα - «Εστία υπερμετάδοσης» το νοσοκομείο Χατζηκώστα
INTIME NEWS

Δεκαπέντε θετικά κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομικό προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς έχουν εντοπιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα, το τελευταίο διάστημα. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν εκπτώσεις στην ιχνηλάτηση και υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο, που θέτουν για πολλοστή φορά σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία υγειονομικών και ασθενών.

Εστίες διασποράς έχουν εντοπιστεί σε ορθοπεδική, νεφρολογική, χειρουργική κλινική και στο τμήμα τεχνητού νεφρού. Μία 48χρονη νοσηλεύτρια νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ - Covid εδώ και μια εβδομάδα, ενώ δεκάδες είναι πλέον οι περιπτώσεις υγειονομικών που καθυστερημένα τίθενται σε καραντίνα, καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΓΝ «Χατζηκώστα».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, αποκορύφωμα είναι η διασπορά στη χειρουργική κλινική όπου βρέθηκαν διαδοχικά θετικοί 6 νοσηλευτές, 2 γιατροί και 2 τουλάχιστον ασθενείς, ενώ σε καραντίνα βγήκαν καθυστερημένα 4 γιατροί, 15 νοσηλευτές της κλινικής, του χειρουργείου και 5 αναισθησιολόγοι.

«Ασθενής κλινικής που μεταφέρθηκε αρχές Φλεβάρη στο χειρουργείο και μετά στην χειρουργική κλινική για επείγον πρόβλημα, ξαναγυρίζει στην κλινική του, όπου ο συνοδός του και ίδιος βγαίνουν θετικοί». Όμως, «αντί η ιχνηλάτηση να ξεκινήσει από την χειρουργική κλινική, αυτή παρακάμπτεται, μοριακά και rapid τεστ διενεργούνται μόνο μετά την αντίδραση του προσωπικού, για να αποδειχτεί η συρροή κρουσμάτων».

Ανάλογο περιστατικό είναι η περίπτωση ιατρού που, «ενώ διαγνώσθηκε θετικός, αφέθηκε να εφημερεύσει ως χειρουργός μέχρι το μεσημέρι και αφού είχε εξετάσει περιστατικά, ειδοποιήθηκε να πάει για καραντίνα σπίτι του».

Σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση, η διοίκηση του νοσοκομείου απέρριψε το αίτημα αναστολής της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων και απολύμανσης της κλινικής, ενώ πολλοί ακόμα υγειονομικοί καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά που αναπαράγουν μέχρι και σήμερα συρροές κρουσμάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» - Ξεπέρασαν ήδη τις 1.500 οι νέες μολύνσεις