ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Σταματά τη χορήγησή του και η Ισπανία - Αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη

Εμβόλιο AstraZeneca: Σταματά τη χορήγησή του και η Ισπανία - Αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη

Η μετά την άλλη οι χώρες της Ε.Ε. ανακοινώνουν πως σταματούν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. 

Σάλο και προβληματισμό έχει προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η απόφαση πολλών χωρών να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.

Λίγη ώρα πριν η Γερμανία είχε ανακοινώσει την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca προκαλώντας έντονη ανησυχία. Ο συναγερμός πλέον γενικεύεται σε όλη την Ευρώπη, καθώς τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν αμέσως μετά Γαλλία και Ιταλία.

Την απόφαση της Γαλλίας ανακοίνωσε ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υποστήριξε πως ελπίζει γρήγορα να αρχίσει ξανά ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο, αν δοθεί το «ΟΚ» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Η Γαλλία ζήτησε επίσημα απάντηση από τον ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca και μέχρι να πάρει απάντηση έβαλε «φρένο» στους εμβολιασμούς.

Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία ο οργανισμός φαρμάκων της χώρας Aifa, αποφάσισε για προληπτικούς λόγους να σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Αντίστοιχη γνωμοδότηση περιμένει και η Ιταλία από τον ΕΜΑ, όπως και οι υπόλοιπες χώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μετά τις Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία και η Ισπανία θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο Covid της AstraZeneca για τουλάχιστον 15 ημέρες. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας της Ισπανίας, καθώς όλο και περισσότερες χώρες αποφάσισαν να σταματήσουν την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, αναφέρει το Reuters.

Στην Ελλάδα για την ώρα η Εθνική Αρχή Εμβολιασμού έχει δώσει το «ΟΚ» για να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία. Ωστόσο, με βάση τις εξελίξεις πανευρωπαϊκά δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή δεδομένων και στη χώρα μας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν υπάρχει πρόβλημα, συνεχίζουμε κανονικά»