ΥΓΕΙΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Εφιαλτική εικόνα στα νοσοκομεία - 124 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Εφιαλτική εικόνα στα νοσοκομεία - 124 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Κορονοϊός: Η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι ασφυκτική, με το ΕΣΥ στην Αττική να έχει ξεπεράσει τα όρια. Ο νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Νίκαιας και γενικός γραμματέας ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου τονίζει στο Newsbomb.gr ότι η κατάσταση με τους διασωληνωμένους είναι τραγική.

«Εφιαλτική εικόνα. Xθες στις 7 το απόγευμα είχαμε 124 βαρέως πάσχοντες ασθενείς διασωληνωμένους σε απλές κλίνες να περιμένουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ», τονίζει Newsbomb.gr ο Παναγιώτης Παπανικολάου, χαρακτηρίζοντας ως τραγική την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας και της Αττικής. Προσθέτει ότι από τους 124, οι 79 ασθενείς είναι με Covid - 19.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ τα τελευταία χρόνια, αναφέρει ο κ. Παπανικολάου στο Newsbomb.gr.

«Ο αντίστοιχος αριθμός προχθές ήταν 80, αν συνεχιστεί έτσι, θα έχουμε 160 σήμερα και αύριο ίσως φτάσει και τους 200», προσθέτει.

Τονίζει δε, ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις στα νοσοκομεία τόσο σε προσωπικό όσο και απαραίτητο εξοπλισμό, όπως αναπνευστήρες.

Ζητά, δε την άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών της Αττικής, «η κυβέρνηση δεν πρέπει να διαπραγματεύεται, πρέπει να εξαναγκάσει».

Ο κ. Παπανικολάου καταλήγει, λέγοντας πως ήδη από τον Μάρτιο του 2020 έχουν απευθύνει έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Δραματική προειδοποίηση γιατρού από το Λαϊκό: Οδεύουμε μαθηματικά να γίνουμε Μπέργκαμο

Την κατάσταση στο Λαϊκό νοσοκομείο περιέγραψε στον ΑΝΤ-1 ο Αιμίλιος Κακλαμάνης ειδικευόμενος παθολόγος, σημειώνοντας ότι η κλίνη ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι σχεδόν γεμάτη, με 80 κρεβάτια καλυμμένα και 5-6 κενά, ενώ μία χειρουργική κλινική έκλεισε και μετατράπηκε σε κλινική ΜΕΘ.

Όπως είπε, «τέσσερις ασθενείς με κορονοϊό είναι εκτός ΜΕΘ» και εξήγησε πως η απόφαση για το ποιος θα πάει σε κλίνη, όταν αδειάσει, λαμβάνεται μέσω ΚΕΠΥ.

«Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο, αλλά προς τα εκεί οδεύουμε», εκτίμησε σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι είναι «μαθηματικά που δεν βγαίνουν».

Κορονοϊός: Κρεβάτια τέλος και στο νοσοκομείο της Λαμίας

Δεν προλαβαίνουν τα περιστατικά covid-19 στο Νοσοκομείο Λαμίας, μετά την «έκρηξη» των μολύνσεων στην περιοχή της Λοκρίδας και ειδικά στην Κοινότητα Μαλεσίνας. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες περιστατικά έχουν διακομιστεί σε Βόλο και Λάρισα.

Μετά τον 60χρονο που διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Λάρισας την Παρασκευή, ακολούθησαν δύο ακόμη άτομα την Κυριακή και ένας 70χρονος την Καθαρά Δευτέρα που χρειάστηκε να διασωληνωθούν και να διακομιστούν στο Αχιλλοπούλειο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή! Η... Μεγάλη Παρασκευή των αποφάσεων - Άρση μέτρων ή παράταση;