ΥΓΕΙΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κορονοϊός - Πότε εμβολιάζονται οι γιατροί που επιστρατεύθηκαν

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κορονοϊός - Πότε εμβολιάζονται οι γιατροί που επιστρατεύθηκαν
INTIME NEWS

Τι είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο Newsbomb.gr

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη μιας πνευμονολόγου, εκ των 206 ιδιωτών γιατρών οι οποίοι επιστρατεύθηκαν για να τοποθετηθούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Η γιατρός Κατερίνα Αναπλιώτη παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και όπως δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα. «Είναι η πρώτη μέρα που παρουσιάζομαι στον Ερυθρό. Έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ακόμα ανεμβολίαστη. Μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί περιμένουν πολλοί συνάδελφοί μου να εμβολιαστούν, και αυτή τη στιγμή έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου ανεμβολίαστη. Έχω μια αίτηση που θέλω να καταθέσω στη διοίκηση του νοσοκομείου για αναβολή της επίταξής μου. Θα αιτηθώ να εμβολιαστώ άμεσα και να μπορώ να βοηθήσω τους συναδέλφους μου και το εθνικό σύστημα υγείας» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό, για τους ιδιώτες γιατρούς άνοιξε μέσα στον Ιανουάριο. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αίτημα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των 206 επιστρατευμένων γιατρών προς την Επιτροπή. Μιλώντας στο CNN Greece, πρόσθεσε πως θα έπρεπε να έχουν ήδη εμβολιαστεί ως εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής άμυνας κατά του κορονοϊού. Πάντως, ιδιώτες γιατροί είχαν κάνει λόγο για καθυστερήσεις, με κάποια ραντεβού να τοποθετούνται ακόμα και μέσα στον Μάρτιο.

Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, καθησυχαστικός είναι ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως διευκρίνισε στο Newsbomb.gr, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, είτε έχουν ήδη εμβολιαστεί χθες, Τρίτη και σήμερα, Τετάρτη (24/03/2021), είτε θα εμβολιαστούν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επισκέπτεται το απόγευμα της Τετάρτης (24/03/2021) τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα, σε Περιστέρι και Ελληνικό, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Πρόκειται για τα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τα οποία εντάσσονται στον σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου.

Στα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν σε πρώτο στάδιο 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές, το καθένα. Οι νέες γραμμές θα προστίθενται σταδιακά σε συνάρτηση με την πορεία προμήθειας των εμβολίων.

Στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι Αττικής, 48 εμβολιαστικές γραμμές λειτουργούν ήδη, ενώ 24 γραμμές βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στο εμβολιαστικό κέντρο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, «με τα δύο εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό, καθώς και το νέο που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στην Πάτρα, η Επιχείρηση «Ελευθερία» αποκτά την πλήρη δυναμική της».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία (ΧΑΡΤΗΣ)