ΥΓΕΙΑ

Κουτσούμπας: Δεν χρειάζονται υποκριτικά χειροκροτήματα, αλλά μέτρα για να ανασάνουν τα νοσοκομεία

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον Ευαγγελισμό
INTIME NEWS

Στη συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας, παραβρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (07/04/2021) ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Σωματείου, Ηλία Σιώρα και απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. Τηρώντας ενός λεπτού σιγή, οι συγκεντρωμένοι απότισαν φόρο τιμής στους νεκρούς από την πανδημία, ιδιαίτερα στους υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, παλεύοντας στα νοσοκομεία για την αντιμετώπισή του.

«Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, βρισκόμαστε εδώ στον "Ευαγγελισμό", για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, των άλλων ειδικοτήτων, για την τεράστια συμβολή τους, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, αλλά και σε κάθε φάση στη ζωή αυτού του τόπου, για την προστασία της υγείας, για την προστασία της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, που με αυτοθυσία δίνουν πρωί - βράδυ αυτήν τη μάχη, δεν έχουν ανάγκη από ψεύτικα χειροκροτήματα, από μεγάλα λόγια και μπράβο. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλες ειδικότητες να μπουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Χρειάζεται εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για να βρεθούν κλίνες, για να βρεθούν ΜΕΘ, για να βρεθεί προσωπικό. Χρειάζεται εδώ και τώρα ένταξή τους στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν νέες υποδομές, σύγχρονες, που να μπορούν ν’ ανταποκρίνονται στο τεράστιο καθήκον που έχουν να υλοποιήσουν για την προστασία της Υγείας όλων. Χρειάζεται αλληλεγγύη όλου του εργατικού - λαϊκού κινήματος, κοινή δράση, κοινή πάλη, κοινωνική συμμαχία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μαζί, οι εργάτες των εργοστασίων, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, άλλοι επιστήμονες, οι αγρότες της υπαίθρου, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πρέπει να συμπήξουν αυτό το μέτωπο για την υγεία, για τα δικαιώματα του λαού, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο και ενημερώθηκε για την κατάσταση του νοσοκομείου.

Από την πλευρά των υγειονομικών, ο πρόεδρος του Σωματείου, καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας διαβεβαίωσε πως «η υπόσχεσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Υγεία του λαού». «Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε μια κατάσταση πολύ δύσκολη», τόνισε, καθώς τα νοσοκομεία, οι ΜΕΘ αλλά και οι άλλες κλίνες έχουν «φρακάρει», ενώ υπογράμμισε την αύξηση της θνητότητας, τόσο από τον κορονοϊό όσο και από τις άλλες ασθένειες. Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα και δεν προχωρά σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι «αντιμετωπίζουν την καταστολή, τις διώξεις και τις ποινές που επιβάλλει η διοίκηση». Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους «να μετατρέψουμε τη σημερινή μέρα από μια συμβολική εκδήλωση σε μέρα ανάτασης» για τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μακρινίτσα: «Ραγίζει» καρδιές η μητέρα των δύο αδερφών που δολοφονήθηκαν - «Σήμερα έχουμε γάμο»