ΥΓΕΙΑ

Τι είναι η νόσος Von Willebrand που επηρεάζει χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως

Νόσος Von Willebrand
PIXABAY

Καμπάνια ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας, για τη νόσο Von Willebrand, από την CSL Behring.

Η vόσος Von Willebrand (Von Willebrand disease, VWD) περιγράφεται ως η πιο συχνή κληρονομική αιμορραγική διαταραχή και εκτιμάται ότι μπορεί να επηρεάζει έως και το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Έως και 24% των γυναικών με έντονους πόνους περιόδου και μεγάλης διάρκειας αιμορραγία ενδέχεται να πάσχουν από τη νόσο Von Willebrand.

Η εταιρεία βιοθεραπειών CSL Behring δημιούργησε την καμπάνια #Put a period to bad periods προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες στην Ελλάδα για τη συσχέτιση της σοβαρής μηνορραγίας με τη νόσο αυτή και να τις παροτρύνει να συμβουλευθούν σχετικά τον ιατρό τους. «Τις “δύσκολες μέρες” του μήνα μένεις σπίτι απουσιάζοντας από το σχολείο, το πανεπιστήμιο ή τη δουλειά σου; Η ροή της περιόδου σου είναι τόσο έντονη που ο φόβος για κάποιο “ατύχημα” σε κρατά μακριά από αυτά που αγαπάς; Μίλησε με τον ιατρό σου και ενημερώσου για τη νόσο Von Willebrand» είναι το μήνυμα της καμπάνιας, που ξεκίνησε αυτό το μήνα. Οι δράσεις που έχουν επιλεγεί για να πλαισιώσουν την καμπάνια, δίνουν στο κοινό την ευκαιρία της διάδρασης και προκαλούν την ενεργή συμμετοχή, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τη νόσο Von Willebrand. Η προβολή της θα ξεκινήσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ενέργειες σε Instagram, Facebook και YouTube, που στόχο έχουν να δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει περισσότερα για την καμπάνια και να αναπαράγει το μήνυμά της.

«H CSL Behring είναι παγκόσμιος ηγέτης σε καινοτόμες θεραπείες για την αντιμετώπιση συγγενών αιμορραγικών διαταραχών. Η επιστημονική εξειδίκευσή μας στις αιμορραγικές διαταραχές και η συνεχής επένδυση της CSL στην έρευνα και την ανάπτυξη συνοδεύουν τη μακροχρόνια δέσμευσή μας προς την κοινότητα των ασθενών με νόσο Von Willebrand καθιστώντας μας σταθερούς συμμάχους στην επιθυμία τους για μια ζωή ελεύθερη από άγχος και περιορισμούς» δήλωσε η Μαριάννα Κωνσταντινίδη, Γενική Διευθύντρια της CSL Behring στην Ελλάδα.

Τέλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας στις 17 Απριλίου και ενώ η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει σημαντικά τη ζωή των ασθενών με αιμορραγικές διαταραχές και την πρόσβασή τους στην ιατρική φροντίδα, η CSL Behring ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμορροφιλίας (WFH, World Federation Of Haemophilia) για «Προσαρμογή στην αλλαγή και διατήρηση της φροντίδας σε ένα νέο κόσμο». Για τον μήνα Απρίλιο, μια σειρά από εικαστικά και βίντεο θα παρουσιάζουν τις αξίες της Αρμονίας, του Ενθουσιασμού και της Επιμονής, μέσω των επίσημων καναλιών κοινωνικής δικτύωσης της CSL Behring, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με καυστικό υγρό - Κυψέλη: Ποιος βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών