ΥΓΕΙΑ

Σκουτέλης για εμβόλιο: «Τέσσερις μέρες μετά την πρώτη δόση, είναι σαν να μην το έχεις κάνει»

Ο καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης
Glomex

Χρειάζεται κουλτούρα προστασίας, διαφορετικά δεν θα ξεμπερδέψουμε από τον κορονοϊό. Τι είπε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, Αθανάσιος Σκουτέλης, για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερόμαστε, ακόμη και μετά τον εμβολιασμό.

Την προσοχή των πολιτών, ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή και να τηρούν τα μέτρα προστασίας ακόμη και μετά τον εμβολιασμό, εφιστά ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Αθανάσιος Σκουτέλης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας τόνισε, πως «δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε τώρα επειδή άλλοι έχουν κάνει τα εμβόλια. Αν δεν αποκτήσουμε κουλτούρα προστασίας, δεν θα ξεμπερδέψουμε ποτέ από τον κορονοϊό».

Αναφερόμενος στα τέσσερα συνολικά εμβόλια που κυκλοφορούν, είπε πως είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έκρινε με βάση τα δεδομένα της Ελλάδας.

«Η Ευρώπη είναι ένα σύνολο κρατών, καθένα από τα οποία έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά», σχολίασε για το γεγονός ότι ισχύουν διαφορετικά δεδομένα κυρίως ως προς εμβόλιο της AstraZeneca.

Ακόμη, όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων σημείωσε, ότι «πάντα ανησυχούν τα ανοίγματα, ωστόσο το χαρακτηριστικό των self test, βοηθά». «Δεν έχω δεδομένα για να πω αν κάναμε καλά που ανοίξαμε τα σχολεία», είπε ακόμη.

Ο καθηγητής μίλησε και για τον θάνατο του Θεόδωρου Κατσανέβα, σημειώνοντας πως προφανώς είχε κολλήσει λίγες μέρες πριν από το εμβόλιο, οπότε και δεν είχε προλάβει να χτίσει ανοσία.

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ότι, τα αντισώματα αναπτύσσονται ανάλογα με τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου.

«Τέσσερις μέρες μετά την πρώτη δόση, είναι σαν να μην το έχει κάνει», είπε και εξήγησε ότι, δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, προστατεύεστε 100% από βαριά νόσηση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξαν γυμνάσια, δημοτικά, νηπιαγωγεία - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Με τα αρνητικά self test οι μαθητές