ΥΓΕΙΑ

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Πολίτες από την ηπειρωτική Ελλάδα ψάχνουν μονοδοσικά εμβόλια στα νησιά

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
INTIME NEWS

Σε αναζήτηση μονοδοσικού εμβολίου έναντι του κορονοϊού στα νησιά βρίσκονται πολλοί κάτοικοι της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Από την έναρξη της «γαλάζιας ελευθερίας» για την επιτάχυνση των εμβολιασμών στα νησιά λόγω και της έναρξης του τουρισμού, το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson δεν χορηγείται στην ηπειρωτική Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι να παραληφθούν οι νέες παρτίδες από την εταιρεία. Η προμήθεια αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει γίνει δέκτης καταγγελιών από υγειονομικούς των νησιών και κυρίως των κοντινών στην Αττική, ότι καθημερινά μεταβαίνει με πλοίο αρκετός κόσμος από την ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να εμβολιασθεί με το μονοδοσικό εμβόλιο.

«Μόνο στο Νοσοκομείο της Σύρου, καθημερινά πηγαίνουν 20 με 30 άτομα από Αθήνα. Κλείνουν ραντεβού χρησιμοποιώντας ταχυδρομικό κώδικα του νησιού» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Έτσι όμως επιβαρύνουν τις υγειονομικές μονάδες των νησιών που είναι αδύνατον με τη στελέχωση που έχουν, να αντιμετωπίσουν τυχόν ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου» επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, θα πρέπει να ξεκινήσουν ξανά εμβολιασμοί στην ηπειρωτική χώρα, με το μονοδοσικό εμβόλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ψευτογιατρός: «Καταπέλτης» η πρόταση της εισαγγελέως - Φρίκη από τις νέες αποκαλύψεις