ΥΓΕΙΑ

Επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες: Η κατάσταση της υγείας τους

Επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες: Η κατάσταση της υγείας τους

Εξιτήριο έχουν λάβει επτά Μητροπολίτες από τα νοσοκομεία ΚΑΤ και «Γ. Γεννηματάς», ενώ ο γραμματέας του Συνοδικού παραμένει για περαιτέρω νοσηλεία.

Μετά την επίθεση με βιτριόλι του Ιερομόναχου που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (23/06/2021) στη Μονή Πετράκη, επτά Μητροπολίτες και ένας Αρχιμανδρίτης διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στα δύο νοσοκομεία.

«Στις 23/6/2021 και ώρα 21:00 διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ από το Γ.Ν.Α "Λαϊκό" στο Νοσοκομείο μας οι κάτωθι Μητροπολίτες:

- Μητροπολίτης Γουμενίσσης

- Μητροπολίτης Κηφισίας

- Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως-Κονίτσης

- Μητροπολίτης Κασσανδρείας.

Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή. Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή. Και οι 4 Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα, 24/6/2021. Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση το Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας» αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Επίσης, στο νοσοκομείο ΚΑΤ «τις βραδινές ώρες της 23ης Ιουνίου 2021 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μετά από επίθεση με καυστικό υγρό οι παρακάτω Ιεράρχες:

- Μητροπολίτης Άρτης, προσήλθε

- Μητροπολίτης Γλυφάδας, διεκομίσθηκε

- Μητροπολίτης Ζακύνθου, διεκομίσθηκε.

Οι ανωτέρω Ιεράρχες έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

- Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, προσήλθε και ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων» επισημαίνει η ανακοίνωση του ΚΑΤ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.