ΥΓΕΙΑ

Λινού για Freedom Pass: Τα 150 ευρώ έπρεπε να δίνονται 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση

εμβολιασμος freedom pass

Χρήσιμο χαρακτήρισε το κίνητρο του Freedom Pass η Αθήνα Λίνού αν και ζήτησε να δίνεται 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση

Την ανησυχία της για το «χρήσιμο», όπως το χαρακτήρισε, κίνητρο για εμβολιασμό που προσφέρει το Freedom pass στους νέους 18-25 ετών μετέφερε η Αθηνά Λινού εξηγώντας ότι αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι παρέχεται μετά την πρώτη δόση.

«Κάθε κίνητρο είναι χρήσιμο. Δίνεται αυτό το ποσό μετά την πρώτη δόση κι αυτό με ανησυχεί, γιατί η πρώτη δόση δεν προστατεύτει παραπάνω από 30%. Έπρεπε να περιμένουμε να δώσουμε τα χρήματα στα παιδιά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Όπως τόνισε «είναι επικίνδυνο να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να απολαύσουν πράγματα στις διακοπές τους χωρίς να είναι ασφαλή».

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος να μην γίνεται η δεύτερη δόση».

«Αυτό το λάθος έγινε στη Βρετανία. Έκαναν σε πολλούς ανθρώπους την πρώτη δόση, άργησαν τη δεύτερη και τους πρόλαβε η μετάλλαξη» εξήγησε η ίδια.

Μιλώντας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα η κυρία Λινού είπε ότι «ένα 80% με τα mRNA εμβόλια και ένα 60% από τα υπόλοιπα εμβόλια προστατεύεται πλήρως ώστε να μην κολλήσει».

Όπως είπε «πρόκειται για μια μετάλλαξη πολύ μεταδοτική. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα εξαιρετικά μεταδοτικο στέλεχος, τουλάχιστον διπλάσιο από το αρχικό. Κινδυνεύουν κυρίως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να νοσήσουν. Θα λέγαμε ότι είναι ίσως πιο επιθετικό γιατί εισάγεται στα νοσοκομεία μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων από αυτούς που νοσούν σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κίνητρα σε εμβολιασμένους: Γιατί η κυβέρνηση ξεκίνησε από τους νέους - Οι επόμενες διευκολύνσεις