ΥΓΕΙΑ

Κατ' οίκον εμβολιασμοί: Με συνεργεία από τα Κέντρα Υγείας ξεκινά η επιχείρηση

Κατ' οίκον εμβολιασμός
Φωτογραφία αρχείου
ΙΝΤΙΜΕ

Αλλαγή στο σχέδιο για κατ’ οίκον εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού καθώς ζητήθηκε από τα κέντρα υγείας να ορίσουν κινητά συνεργεία προκειμένου η επιχείρηση να ξεκινήσει άμεσα

Σε αναπροσαρμογή του σχεδίου για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς φαίνεται ότι προχωράει το υπουργείο Υγείας καθώς, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr, ζητήθηκε από τα Κέντρα Υγείας να ετοιμάσουν συνεργεία με δικό τους προσωπικό

Η σχετική ενημέρωση εστάλη από τις υγειονομικές περιφέρειες στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία τα οποία είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία τους την περασμένη Παρασκευή, 16 Ιουλίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από κάθε Κέντρο Υγείας ζητήθηκε να συγκροτηθούν δύο κινητά συνεργεία εμβολιασμού αποτελούμενα από έναν ιατρό και έναν νοσηλευτή.

Ο λόγος που ζητήθηκαν δύο συνεργεία, όπως αναφέρεται στη σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία την οποία έχει στη διάθεσή του το Newsbomb.gr, είναι «για την ομαλότερη λειτουργία σε περίπτωση κωλύματος του πρώτου συνεργείου».

Οι σχετικοί πίνακες, δε, θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι σήμερα. Δευτέρα, το μεσημέρι κι αυτό γιατί αύριο, Τρίτη, θα αναρτηθούν λίστες με πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν μπορούν να προσεγγίσουν ή να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο.

Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη το τελικό σχέδιο θα ανακοινωθεί το απόγευμα κατά την ενημέρωση για την επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς από τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατ’ οίκον εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ο αρχικός σχεδιασμός, όπως αναφέρεται και στη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε πριν από λίγο διάστημα στη Βουλή, προέβλεπε ως φορείς υλοποίησης τους ιδιώτες γιατρούς.

Στην ίδια τροπολογία, δε, οριζόταν ότι η αποζημίωση για κάθε διενεργούμενο κατ’ οίκον εμβολιασμό θα ήταν ύψους 20 ευρώ και για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο θα ήταν ύψους 3 ευρώ.

Φαίνεται, όμως, ότι η ανταπόκριση από τους ιδιώτες γιατρούς δεν ήταν η αναμενόμενη και γι’ αυτό υπήρξε αυτή η αναπροσαρμογή του σχεδίου με την επιστράτευση των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας.

Η τροπολογία για τον κατ' οίκον εμβολιασμό από γιατρούς

Η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος