ΥΓΕΙΑ

Γκάγκα: Το 35% όσων νοσούν με κορονοϊό θα έχουν για καιρό συμπτώματα - Έκκληση για εμβολιασμό

Γκάγκα: Το 35% όσων νοσούν με κορονοϊό θα έχουν για καιρό συμπτώματα - Έκκληση για εμβολιασμό
ΙΝΤΙΜΕ

Αύξηση των νέων εισαγωγών με Covid-19 στα νοσοκομεία καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με την Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, που επέστησε την προσοχή όλων για τήρηση των μέτρων και εμβολιασμό

Στην αύξηση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και στη σημασία του να είμαστε εμβολιασμένοι αναφέρθηκε η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Κυριακής, η κυρία Γκάγκα σημείωσε:

«Τις τελευταίες μέρες ζοριζόμαστε με τα κρεβάτια στις κοινές κλίνες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως πέρυσι το φθινόπωρο ή φέτος την άνοιξη, αλλά αρχίζουμε και βλέπουμε περισσότερα κρούσματα. Είναι σημαντικό να είμαστε προφυλαγμένοι, να είμαστε εμβολιασμένοι και να συνεχίσουμε να τηρούμε και τα μέτρα».

Όπως είπε, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μόνο ένας εμβολιασμένος αντιμετωπίζει πρόβλημα. Όλοι οι υπόλοιποι που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

«Σημαντικό να είμαστε εμβολιασμένοι, γιατί η πιθανότητα να νοσήσουμε και να χρειαστεί μπούμε στο νοσοκομείο είναι ελάχιστη και βοηθά πολύ να προστατέψουμε τους ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «όσο λιγότερη διαμόλυνση υπάρχει, τόσο λιγότερη πιθανότητα έχει να αρρωστήσουν αυτοί, που το ανοσοποιητικό τους είναι χαμηλότερα».

Ακόμη, η γιατρός επανέλαβε, πως βλέπουμε και νέους ανθρώπους στα νοσοκομεία. Όπως είπε, το 35% όσων νοσούν με κορονοϊό θα έχουν για καιρό κάποια συμπτώματα όπως άγχος, αυπνία, βήχα, νεφρά και κατάλοιπα στους πνεύμονες. «Δεν είναι το καθημερινό που βλέπουμε, αλλά βλέπουμε. Είναι πολλοί αυτοί που έχουν υπολείμματα στο τρίμηνο και θα χρειαστεί να τους ξαναδούμε», σημείωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα νέα συμπτώματα της Covid-19: Οι διαφορές μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων