ΥΓΕΙΑ

Θριάσιο: Προβλήματα στη λειτουργία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής

Θριάσιο
Θριάσιο Νοσοκομείο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής στο «Θριάσιο» νοσοκομείο προκαλεί η έλλειψη ιατρικού και μαιευτικού προσωπικού, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στην κλινική εργάζονται επτά ειδικευμένοι γιατροί, εκ των οποίων ο ένας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και δε συμμετέχει στο πρόγραμμα εφημεριών και ένας είναι επικουρικός, η σύμβαση του οποίου λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2021. Εργάζεται, επίσης, ένας ειδικευόμενος γιατρός.

Κενές παραμένουν μία οργανική θέση ειδικευμένου και πέντε θέσεις ειδικευόμενων γιατρών, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Οι γιατροί «αν και αναγκάζονται να υπερβαίνουν συστηματικά το προβλεπόμενο όριο εφημεριών, δεν επαρκούν για την ασφαλή λειτουργία της κλινικής» επισημαίνει το σωματείο.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν να ενισχυθεί η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική με το αναγκαίο ιατρικό και μαιευτικό προσωπικό, με επείγουσες διαδικασίες. Ειδικότερα, να προκηρυχθεί και να καλυφθεί άμεσα η κενή οργανική θέση γυναικολόγου και να δημιουργηθούν δύο τουλάχιστον επιπλέον οργανικές θέσεις γυναικολόγων. Επίσης, να ενισχυθεί η κλινική με τρεις τουλάχιστον μαίες.

Παράλληλα, ζητούν να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ειδικευόμενοι νοσηλευτές). Τέλος, να αναμορφωθεί ο οργανισμός του νοσοκομείου για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, ξεκινώντας από την αποκατάσταση των κατηργημένων οργανικών θέσεων και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη μείωση των ειδικευόμενων γιατρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιές στην Ελλάδα 1980 – 2020: Τα τελευταία 41 χρόνια έχει καεί το 14% της Ελλάδας