ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε 12χρονος, 13 παιδιά συνολικά στα νοσοκομεία Παίδων

Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε 12χρονος, 13 παιδιά συνολικά στα νοσοκομεία Παίδων
InTime

Ένα 12χρονο αγόρι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς εντοπίστηκε θετικό στον κορονοϊό λίγο πριν υποβληθεί σε επέμβαση για αντιμετώπιση εγκεφαλικού εμπυήματος.

Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ενώ κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάστασή του. Στον τυπικό έλεγχο για κορονοϊό που γίνεται πριν από τη διαδικασία εισαγωγής, εντοπίστηκε πως είναι θετικό και έτσι σήμανε άμεσα «συναγερμός» στο νοσοκομείο.

Το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου καλείται πλέον να διαχειριστεί δυο περίπλοκες καταστάσεις, καθώς το εγκεφαλικό εμπύημα είναι ένας θύλακας πύου που αναπτύσσεται μεταξύ της σκληρής μήτρας και του μεσαίου στρώματος των ιστών που καλύπτουν τον εγκέφαλο.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως το 12χρονο αγόρι δεν είναι το μοναδικό που νοσηλεύεται στα νοσοκομεία Παίδων έχοντας προσβληθεί από κορονοϊό. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση στις εισαγωγές νεογνών, στο «Αγλαΐα Κυριακού» και το «Αγία Σοφία». Στο πρώτο νοσηλεύονται έξι παιδιά, ενώ στο δεύτερο τρία παιδιά και τέσσερα νεογνά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δείκτης θετικότητας: «Βράζουν» Νάξος, Ικαρία, Ηλεία - Οι 11 περιοχές πάνω από το όριο επιφυλακής