ΥΓΕΙΑ

ΗΔΙΚΑ: Πάνω από 7 εκατ. συνταγές και 3 εκατ. παραπεμπτικά εκδίδονται κάθε μήνα

ΗΔΙΚΑ
Η εφαρμοφή παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μέσω του MyHealth, κάθε πολίτης αποκτά πρόσβαση στα ιατρικά και υγειονομικά του δεδομένα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με την εφαρμογή «MyHealth» οι ασφαλισμένοι έχουν στο κινητό τους, όλα τα στοιχεία για συνταγές, φάρμακα και ιατρικά ραντεβού. 

Τη συμβολή της ΗΔΙΚΑ στα συστήματα εμβολιασμού και ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσίασε η Νίκη Τσούμα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ σε εκδήλωση της 85ης ΔΕΘ με θέμα «Υγεία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός». Η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι Οργανισμός υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού στις περιοχές της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας.

Η κυρία Τσούμα αναφέρθηκε συνοπτικά σε συγκεντρωτικά στοιχεία χρήσης των υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ, μεταξύ άλλων και του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Σύμφωνα με αυτά, κάθε μήνα εξυπηρετούνται περισσότεροι από 2.500.000 ασφαλισμένοι, συνταγογραφούνται πάνω 7.000.000 συνταγές και εκδίδονται περισσότερα από 3.000.000 παραπεμπτικά.

Από την έναρξη του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης το 2011, έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά περίπου 12.000.000 διαφορετικοί ασθενείς, έχουν συνταγογραφηθεί πάνω από 750.000.000 συνταγές φαρμάκων, καθώς και περισσότερα από 250.000.000 παραπεμπτικά εξετάσεων.

Τα ηλεκτρονικά ραντεβού πολιτών με ιατρούς, που κλείστηκαν για τον μήνα Αύγουστο του 2021, ήταν 280.023. Συνολικά στα 6 χρόνια λειτουργίας του Συστήματος, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 40 εκατομμύρια e-Ραντεβού.

Η συμβολή της ΗΔΙΚΑ στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Ειδική αναφορά έγινε στη σημασία των ψηφιακών υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ, στο σχεδιασμό του συστήματος εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορονοϊού. «Η άυλη συνταγογράφηση αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο στην επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της COVID-19. Το σύστημα εμβολιασμού έκλεινε αυτόματα ραντεβού στους πολίτες που είχαν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση με το άνοιγμα της κάθε ηλικιακής ομάδας. Επίσης εβδομαδιαίως αποστέλλονταν από την ΗΔΙΚΑ στο emvolio.gov.gr αρχεία με νέες εγγραφές και μεταβολές της άυλης συνταγογράφησης, γεγονός που εξυπηρέτησε αφενός τους πολίτες στο κλείσιμο του ραντεβού για τον εμβολιασμό τους αφετέρου έδωσε ώθηση στην εγγραφή όλο και περισσότερων πολιτών στην υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης» σημείωσε η κυρία Τσούμα σημείωσε.

Τέλος, παρουσίασε την εφαρμογή για κινητά «MyHealth», η οποία συνδέεται με τον Ατομικό Φάκελο Υγείας. Την εφαρμογή «έχουν ήδη κατεβάσει περίπου 100.000 συμπολίτες μας και αποτελεί μέρος του Ατομικού Φακέλου Υγείας, έργο στο οποίο συνεχώς προστίθεται νέες υπηρεσίες. Τη δεδομένη στιγμή το MyHealth καλύπτει ό,τι αφορά το τρίπτυχο Συνταγή-Φάρμακο-Ιατρός, στοιχεία στα οποία οι συμπολίτες μας έχουν άμεση και ασφαλή πρόσβαση από το κινητό τους τηλέφωνο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνεπιμέλεια: Απόφαση «σταθμός» από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας - Διέταξε την επιστροφή παιδιών στο νησί

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Άρχισαν οι αιτήσεις - Τα έξι βήματα για να δείτε εάν είστε δικαιούχοι

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι