ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Αυξάνεται η συχνότητα των παιδιών που νοσούν – 1 στα 3 από 1 στα 5 την περασμένη εβδομάδα

Παιδιά κορονοϊός
Νέα ανησυχητικά δεδομένα για τους αριθμούς των παιδιών που νοσούν με κορονοϊό παρουσίασε η Ματίνα Παγώνη
ΙΝΤΙΜΕ

Νέα ανησυχητικά δεδομένα για τους αριθμούς των παιδιών που νοσούν με κορονοϊό παρουσίασε η Ματίνα Παγώνη

Έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους απηύθυνε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη τονίζοντας ότι πλέον είναι 1 στα 3 τα παιδιά που νοσούν με κορονοϊό έναντι 1 στα 5 παιδιά που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τρίτη δόση εμβολίου

Ερωτηθείσα για την τρίτη δόση, οι ανακοινώσεις για την οποία αναμένονται σήμερα, η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι «οι υγειονομικοί ετοιμαζόμαστε για τρίτη δόση μαζί με τους άνω των 60 ετών. Πιθανό αυτή θα είναι η εισήγηση από την Επιτροπή». Πρόσθεσε δε ότι η Βρετανία πριν λίγες ημέρες κατέβασε το όριο για την ενισχυτική δόση του εμβολίου για όσους είναι πάνω από 50 ετών.

Τέλος, επισήμανε ότι σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «New England» η τρίτη δόση του εμβολιασμού εξασφαλίζει την ομάδα των ασθενών υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα. «Μετά τους 7-8 μήνες τα αντισώματα δεν εξαφανίζονται, αλλά μειώνονται. Ξεκινάμε με τις ομάδες και πιστεύω σιγά σιγά ότι οι περισσότερες ομάδες, αν όχι, θα κάνουν όλοι», κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Μετέφερε 4,5 κιλά κοκαΐνης με «ξεκάρφωμα» τον 11χρονο γιο της και σφραγίδα «Dior»

Τραγωδία στην Κρήτη: Δύο νεκροί σε τροχαίο – Ο ένας ήταν μαθητής Λυκείου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Βρέθηκε σορός που ταιριάζει με την 22χρονη