ΥΓΕΙΑ

Βόρεια Ελλάδα: Ξεκινούν εμβολιασμοί «πόρτα-πόρτα» σε 48 χωριά – Τα στοιχεία που προβληματίζουν

Κορονοϊός Εμβολιασμοί
Στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να έχουν στραμμένο το βλέμμα ειδικοί και κυβέρνηση ανησυχώντας για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να έχουν στραμμένο το βλέμμα ειδικοί και κυβέρνηση ανησυχώντας για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Με ειδική στόχευση τη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού της επιχείρησης «Ελευθερία» καθώς κυβέρνηση και ειδικοί προβληματίζονται για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε αρκετές περιοχές σε συνδυασμό με την πίεση που καταγράφεται στο σύστημα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία» θα επισκεφθούν συνολικά 48 απομακρυσμένα χωριά σε επτά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στις οποίες έχουν καταγραφεί χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών. Η αρχή θα γίνει σήμερα, Τρίτη, σε απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης και θα ακολουθήσουν την Τετάρτη χωριά σε Δράμα και Πέλλα και την Πέμπτη χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος θα επισκεφθεί περιοχές της Μακεδονίας και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με υγειονομικούς καθώς και με φορείς της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «καλούμε τους μη εμβολιασμένους πολίτες και τους κατοίκους των περιοχών αυτών να έρθουν να επισκεφθούν τις Κινητές Μονάδες, ακόμα και αν δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά θα είναι εκεί το υγειονομικό προσωπικό, έτσι ώστε να μπορέσει να συζητήσει μαζί τους, να λύσει οποιεσδήποτε απορίες έχουν και είναι δική τους απόφαση αν θέλουν να εμβολιαστούν ή όχι».

Σημειώνεται ότι και στις επτά περιοχές που θα διεξαχθεί η ειδική αυτή επιχείρηση τα ποσοστά των εμβολιασμένων είναι κάτω από το 50% και κυμαίνεται από 41,7% πλήρως εμβολιασμένοι στο Κιλκίς έως 47,7% στη Φλώρινα.

Την ίδια ώρα μόνο την Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 349 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη με πέντε ακόμα Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) να καταγράφουν υψηλό αριθμό νέων διαγνώσεων στον επιδημιολογικό χάρτη, ξεπερνώντας τα 70 κρούσματα με τις τρεις από αυτές να βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα (Αχαΐα 71, Δράμα 76, Ημαθία 81, Μαγνησία 72, Πιερία 78).

Η εικόνα του χάρτη των εμβολιασμών

Όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότεροι από 12.420.000 εμβολιασμοί με περισσότερους από 6.500.000 πολίτες να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 62% του γενικού πληθυσμού και 71,3% του ενήλικου πληθυσμού.

«Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μια δόση είναι 68,3 του γενικού πληθυσμού και 79,9 του ενήλικου πληθυσμού» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 6.250.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 59,5% του γενικού πληθυσμού και 69% επί του ενήλικου πληθυσμού.

«Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι 63,2% του γενικού πληθυσμού και 74,3% του ενήλικου πληθυσμού» ενώ «τις τελευταίες δέκα ημέρες 50.500 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης» συμπλήρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Bullying σε βάρος 13χρονου: «Δώσε μας λεφτά, γιατί αλλιώς θα σκοτώσουμε τη μάνα σου»

Καιρός: Με καταιγίδες και χαλάζι η Τρίτη - Έρχεται νέο σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας

Squid Game: Spoiler Alert - Τα κρυφά μηνύματα που κανείς δεν πρόσεξε!