ΥΓΕΙΑ

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό και ο ΕΟΔΥ – Συνάντηση Ζαούτη – Πιερρακάκη

ΖΑΟΥΤΗΣ
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης
INTIME NEWS

Σε στενή συνεργασία ΕΟΔΥ και υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Το πλαίσιο συνεργασίας για τον μετασχηματισμό του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ) σε ένα σύγχρονο κέντρο ελέγχου και πρόληψης των λοιμωδών και μη νοσημάτων, συζήτησαν την Τρίτη (12/10/2021), ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Θεοκλή Ζαούτη.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για την πορεία του ΕΟΔΥ σε μια νέα ψηφιακή εποχή, με βάση την επιστημονική στόχευση και τις νέες τεχνολογίες που αποτελούν βασικό εργαλείο υποδομής για κάθε μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Ο κ. Πιερράκακης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ζαούτη για τη διάθεση συνεργασίας επισημαίνοντας την ανάγκη μετεξέλιξης των Οργανισμών. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, από την πλευρά του, έθεσε ως προτεραιότητα, τον μετασχηματισμό του Οργανισμού στα ευρωπαϊκά πρότυπα, με στόχο τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και τα πρωτόκολλα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα βρίσκονται εφεξής σε στενή συνεργασία.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Συστήματος Υγείας περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, για τον οποίο έχουν προβλεφθεί συνολικά 278 εκατ. ευρώ. Μέρος των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης αφορά και τον ΕΟΔΥ, ενώ συγκεκριμένες δράσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναβάθμισης, καθώς θα λάβει χρηματοδότηση 4,8 εκατομμυρίων ευρώ από το ECDC, για την ενίσχυση του Δικτύου Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκού προγράμματος για τη μοριακή διάγνωση και γονιδιωματική επιτήρηση της COVID-19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα

Κακοκαιρία: Ο «Μπάλλος»... σφυροκοπά την Αττική - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν δέχεται τη συγγνώμη της Έφης - «Έμεινε απαθής και στις φωτογραφίες μου»