ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο και βροχές - Η τάση έως την 28η Οκτωβρίου (vid)

Καιρός Σάκης Αρναούτογλου 22 Οκτωβρίου
Αρναούτογλου: Αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες
ΕΡΤ

Άστατος ο καιρός το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα, ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα - Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Αύριο Σάββατο μπορεί μεν να επανακάμψουν πρόσκαιρα τα 25άρια, όμως στις προθέσεις του Οκτωβρίου από την ερχόμενη εβδομάδα είναι κυρίως Βοριάδες οι οποίοι και θα φέρουν έντονη ψύχρα έως και αίσθηση κρύου σε αρκετές περιοχές.

Ειδικότερα, αύριο βροχές θα σημειώνονται στα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα και στα Επτάνησα ίσως σημειωθούν και κάποιες καταιγίδες. Τοπικές μπόρες θα έχουμε και στην υπόλοιπη δυτική - βορειοδυτική χώρα.

Την Κυριακή, όπως είχε τονίσει και χθες ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, θα έχουμε δύο συστήματα. Ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο θα βρίσκεται στην ανατολική βαλκανική χερσόνησο και οι νεφώσεις του θα εκτείνονται από τη δυτική Μακεδονία μέχρι και τη Θράκη και θα δώσει λίγα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα κι ένα βαρομετρικό χαμηλό πιο δυτικά από τη χώρα μας το οποίο θα στροβιλίζεται και θα στέλνει αρκετά σύννεφα κυρίως στα πιο δυτικά, κεντρικά και τα νότια τμήματα. Τα δύο συστήματα θα συναντηθούν πάνω από την κεντρική, κεντροδυτική Ελλάδα με αποτέλεσμα την Κυριακή να έχουμε τα περισσότερα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, «στη μοιρασιά των βροχών φαίνεται ότι κυρίως οι δυτικές-νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας θα έχουν το πάνω χέρι τις επόμενες ημέρες κατά διαστήματα, εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής η οποία θα βρεθεί τα επόμενα 24ωρα στην κεντρικη Μεσόγειο δίνοντας έντονα καιρικά φαινόμενα στην κεντρική και νότια όμως κυρίως Ιταλία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Άλεκ Μπάλντουιν: Η εξάντληση πριν το δυστύχημα, η σκηνή με τη σφαίρα και τα αναπάντητα ερωτήματα

Αιγάλεω: Με ματωμένα ρούχα στη ΓΑΔΑ ο 20χρονος μητροκτόνος - Τι είπε στους αστυνομικούς