ΥΓΕΙΑ

Ο Καθηγητής Γιώργος Παυλάκης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»

Γιώργος Παυλάκης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
Γιώργος Παυλάκης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
MVF

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε ο κορυφαίος Καθηγητής, επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, χθες, Δευτέρα (08/11/2021).

Τον Καθηγητή Παυλάκη υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. Κυριακού» Μανώλης Παπασάββας, καθώς και η Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΔΣ της «ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Ντόρα Δημοπούλου και ο παιδίατρος Αιματολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Δρ. Ευγένιος Γουσέτης.

Υποδεχόμενη τον κύριο Παυλάκη, η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε: «H στήριξή σας μας τιμά ιδιαίτερα και με συγκινεί πραγματικά καθώς εκτιμάμε πολύ το έργο σας, μέσα από το οποίο έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην επιστήμη της ιατρικής. Οι πολύχρονες έρευνές σας στην Αμερική πάνω σε καινούριες ανοσοθεραπείες και εμβόλια για τον καρκίνο και το AIDS αποτελούν μέγιστη προσφορά στην ανθρωπότητα. Παρακολουθώντας την πορεία σας, αισθάνομαι πολύ υπερήφανη, καθώς είστε Έλληνας και μάλιστα από την Κρήτη, σπουδάσατε σε ελληνικό πανεπιστήμιο, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και διαπρέπετε στο εξωτερικό σε τομείς τόσο σημαντικούς για να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Σύμμαχοι σαν κι εσάς, αποτελούν πολύτιμα στηρίγματα στον αγώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ».

Από την πλευρά του, ο κύριος Παπασάββας ευχαρίστησε τον κύριο Παυλάκη για την παρουσία του στην Ογκολογική Μονάδα και του παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας και το έργο της Μονάδας.

Θέλοντας να τιμήσει τον Καθηγητή Παυλάκη για το έργο και τη συνεισφορά του στην ιατρική έρευνα και επιστήμη, η κυρία Βαρδινογιάννη του απένειμε την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

«Ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα είναι πρωτοποριακός. Δεν θα μπορούσα να χειροκροτήσω αρκετά την προσπάθεια που κάνετε καθημερινά. Οι λέξεις "ειρήνη" και "ελπίδα" τις οποίες χρησιμοποιείτε νομίζω τα λένε όλα. Όσα ευχαριστώ και να σας πούμε εμείς κυρία Βαρδινογιάννη, νομίζω πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο ευχαριστώ από τις αγκαλιές των παιδιών! Σας ευχαριστούμε που κρατάτε την ελπίδα ζωντανή!» είπε συγκινημένος ο Καθηγητής Παυλάκης.

Αμέσως μετά τοποθέτησε το αστέρι με το όνομά του στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους της Ογκολογικής Μονάδας, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο «Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας», το οποίο αποτελεί ό, τι πιο σύγχρονο στην αντιμετώπιση του καρκίνου, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές