ΥΓΕΙΑ

Τρίτη δόση εμβολίου για κορονοϊό: Η πλατφόρμα θα ανοίγει στους 5,5 μήνες-Γιατί αποφασίστηκε η αλλαγή

Τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού
Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου έδωσε εξηγήσεις για τις αλλαγές που έγιναν στην πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου έδωσε εξηγήσεις για τις αλλαγές που έγιναν στην πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό

Με μια αλλαγή θα προχωρήσει η διαδικασία της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό όπως εξήγησε το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού και της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η κυρία Παπαευαγγέλου η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση θα ανοίγει για όλους στους 5,5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με την ίδια με αυτό τον τρόπο η τρίτη δόση θα χορηγείται στους πολίτες τις ημέρες που θα συμπληρώνονται οι έξι μήνες.

«Επειδή καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου συζητήσαμε χθες, Τρίτη, με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να ανοίγει η πλατφόρμα στους 5,5 μήνες, έτσι ώστε όλοι, στις μέρες που κλείνουν τους έξι μήνες να πάνε να κάνουν τη δόση τους» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κυρία Παπαευαγγέλλου, πρόσθεσε ότι συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό νωρίτερα ωστόσο, όπως είπε, δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως ενώ γίνεται συζήτηση για την τρίτη δόση, ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους τονίζοντας ότι πρόκειται για την ομάδα τα μέλη της οποίας κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν, να μπουν στις ΜΕΘ ή να χάσουν τη ζωή τους.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία να πειστούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 50 ετών λέγοντας χαρακτηριστικά «αποτύχαμε σε αυτό, ας το πούμε, ας μη φοβόμαστε τις λέξεις» ενώ για τα σχολεία τόνισε ότι προφανώς και δεν θα κλείσουν καθώς γενικά στα παιδιά τα πράγματα πάνε καλά. Η λειτουργία των σχολείων, σημείωσε, δεν επιβαρύνει την πανδημία και ενώ όταν ξεκίνησαν τα σχολεία τα κρούσματα σε παιδιά ήταν το 27% τώρα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 24% υποστηρίζοντας ότι πως το πρωτόκολλο όπως έχει σχεδιαστεί με το εξαντλητικό τεστινγκ για τα παιδιά έχει συμβάλει σε αυτή την πορεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής

Πέθανε η ραδιοφωνική παραγωγός Εύα Μπουντούρη – Το συγκινητικό αντίο του «Εν Λευκώ»

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα σε μη εμβολιασμένους