ΥΓΕΙΑ

Εμβολιαστικό κέντρο για τον κορονοϊό στο Παίδων Πεντέλης - Περισσότερα ραντεβού για παιδιά 5-11 ετών

Παίδων Πεντέλης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης, το πρωί της Δευτέρας (10/01/2022)
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εξαιρείται από τις εφημερίες, κανονικά οι νοσηλείες - Αντιδράσεις από τους υγειονομικούς 

Εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά θα φιλοξενεί για το επόμενο διάστημα το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότερα ραντεβού εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών. Η παρτίδα των εμβολίων που αναμενόταν, έχει παραληφθεί από την προηγούμενη Δευτέρα, ενώ οι παραλαβές θα είναι συνεχείς από εδώ και πέρα. Αυτό σημαίνει ότι η διαθεσιμότητα των εμβολίων επιτρέπει να ανοίξουν περισσότερα ραντεβού, γι΄αυτό και ενισχύονται οι εμβολιαστικές γραμμές τόσο στην Αττική όσο και σε όλη τη χώρα.

Πάνω από 85.000 παιδιατρικά ραντεβού είχαν καλυφθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μέσα στον Ιανουάριο περισσότερα από 120.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 με 11 αναμένεται να καλυφθούν, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα επιστράτευση των γιατρών, οι παιδίατροι αναμένεται να προστεθούν στις ειδικότητες προτεραιότητας, προκειμένου να στελεχώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική. Από τον ιδιωτικό τομέα, 70 περίπου παιδίατροι σε όλη τη χώρα έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Αντιδράσεις από τους γιατρούς

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εξαιρείται από τις εφημερίες για το διάστημα που θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο. Όμως, η λειτουργία του δεν αναστέλλεται, οι νοσηλείες, τα τακτικά ιατρεία, τα χειρουργεία συνεχίζονται κανονικά και οι κλίνες του δεν μειώνονται. Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τους υγειονομικούς. «Το τελευταίο κατόρθωμα αυτής της κυβέρνησης είναι η απόφαση για μετατροπή ενός ολόκληρου παιδιατρικού νοσοκομείου, του Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο Παίδων, δήθεν για να αποσυμφορηθούν τα άλλα δύο νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας. Μια ακόμα εγκληματική κίνηση εις βάρος του πληθυσμού, ένα ακόμα χτύπημα στη δημόσια υγεία που αποσκοπεί στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης για κλείσιμο-συγχώνευση δημόσιων νοσοκομείων» υποστηρίζει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

«Η απόφαση να διακοπεί η λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών για τη μετατροπή τους σε κέντρο εμβολιασμού σημαίνει τεράστια υποβάθμιση του "Παίδων Πεντέλης", επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης των νοσοκομείων μας, αύξηση της αναμονής των ΤΕΠ, παιδιά με χρόνια νοσήματα που πρέπει να αλλάξουν ξαφνικά νοσοκομείο, ειδικευόμενοι ιατροί που θα είναι στον αέρα η εκπαίδευση τους, προσωπικό νοσοκομείου που θα μετακινηθεί για να καλύψει τρύπες» καταγγέλλει η ΔΗΠΑΚ ιατρών νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας (10/01/2022) συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Υγείας, για τη μετατροπή σε εμβολιαστικό κέντρο. Οι υγειονομικοί, την Πέμπτη (13/10/2022) θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας 12:00 - 15:00 και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία «Διομήδης» με βροχές και χιόνια

«Μύλος» με τον Τζόκοβιτς: Οι Σέρβοι καταγγέλλουν ότι συνελήφθη, παρά τη δικαίωσή του από το δικαστήριο

Survivor Spoiler: Η Μυριέλλα έστειλε μήνυμα στον σύντροφό της -«Τον φαντάζομαι να βλέπει όλα αυτά»

ΗΠΑ: Συγκλονιστική διάσωση πιλότου λίγο πριν τον συνθλίψει διερχόμενο τρένο - Δείτε βίντεο