ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Από 1η Φεβρουαρίου άλλοι 10.000 υγειονομικοί σε αναστολή - Δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση

Εμβολιασμός
Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για πλήρες αδιέξοδο στα νοσοκομεία
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Περισσότεροι από 10.000 υγειονομικοί πρόκειται να προστεθούν από την 1η Φεβρουαρίου, στους 4.700 συναδέλφους τους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Πρόκειται για υγειονομικούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιασθεί με την αναμνηστική δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για πλήρες αδιέξοδο στα νοσοκομεία. «Από την Τρίτη 01/02/2022 εφαρμόζεται η διάταξη για τη χρονική διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού που είναι 7 μήνες. Οι υγειονομικοί εμβολιάστηκαν πρώτοι και η συντριπτική πλειονότητα ξεπέρασε το επτάμηνο. Πάνω από 10.000 συνάδελφοι δεν έχουν εμβολιασθεί με την αναμνηστική δόση και θα πρέπει να βγουν σε αναστολή με βάση τον Νόμο».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι διοικήσεις των νοσοκομείων ήδη συγκεντρώνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού των υπαλλήλων για να εφαρμόσουν το νόμο και να θέσουν σε αναστολή όσους υπερέβησαν το επτάμηνο και δεν εμβολιάσθηκαν με την αναμνηστική δόση.

«Πώς θα δουλεύουν τα νοσοκομεία από Τρίτη 1/2/2022 με 10.000 ακόμη αποχωρήσεις συναδέλφων; Θα βουλιάξουμε!» προειδοποιεί η Ομοσπονδία και προσθέτει ότι υγειονομικοί που τώρα εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης, μετά το τρίμηνο τίθενται επίσης, σε αναστολή. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να νοσούν και να λείπουν από τα νοσοκομεία συνεχώς, λόγω καραντίνας, περίπου 3.000 υγειονομικοί.

Πάντως, δεν είναι σαφές εάν θα εφαρμοστεί αναστολή εργασίας στους υγειονομικούς που δεν θα κάνουν την τρίτη δόση, παρά την ανησυχία της ΠΟΕΔΗΝ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στο μέτρο της αναστολής σε αυτήν την περίπτωση. Για αυτό το ενδεχόμενο, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά: «Και εάν σιωπήσει (σ.σ. η κυβέρνηση) γιατί οι 4.700 συνάδελφοι βρίσκονται ακόμη σε αναστολή;» διερωτάται.

Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 97%, το μεγαλύτερο από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ. Για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να αρθεί η αναστολή και να γίνονται συχνά προληπτικά τεστ. «Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην επιμείνει στην υποχρεωτικότητα και θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή. Μην διαλύετε το ΕΣΥ. Μην διαλύετε τα νοσοκομεία έχοντας κατά νου τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση, συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων» τονίζει, τέλος, η Ομοσπονδία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίαιη επίθεση στον παιδίατρο του εμβολιαστικού κέντρου στο νοσοκομείο Αιγίου

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr