ΥΓΕΙΑ

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Κίνδυνος για 60.000 κρούσματα και 100 θανάτους ημερησίως

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Κίνδυνος για 60.000 κρούσματα και 100 θανάτους ημερησίως
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη η παραλλαγή Ο2 είναι πιο μεταδοτική και παρουσιάζει μεγαλύτερη διαφυγή
ΙΝΤΙΜΕ

Καμπανάκι κινδύνου για νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού από τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη

Απαισιόδοξος και προβληματισμένος για την εξέλιξη της πανδημίας εμφανίζεται με δηλώσεις στου στο Newsbomb.gr o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορονοϊό» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι την τελευταία εβδομάδα έχουμε αύξηση 40% στην ταχύτητα διασποράς.

Όπως σημειώνει ο κ. Σαρηγιάννης η εξέλιξη αυτή αν δεν υπάρξει αντίδραση μέσα στον Μάρτιο θα μας γυρίσει πίσω σε δεδομένα κρουσμάτων και θανάτων της περιόδου του Δεκεμβρίου.

«Αν δεν κάνουμε ένα βήμα πίσω και δεν υπάρχει αυστηροποίηση των μέτρων δεν αποκλείεται να φτάσουμε πάλι στα 50-60.000 κρούσματα ημερησίως και σε 100 θανάτους ημερησίως».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη η παραλλαγή Ο2 είναι πιο μεταδοτική και παρουσιάζει μεγαλύτερη διαφυγή έτσι ο «διαθέσιμος» πληθυσμός για νόσηση είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα υπάρχει ο κίνδυνος το Πάσχα να έχουμε ανοσία μεν αλλά ,με βαρύ κόστος στον αριθμό των θανάτων» αναφέρει ο κ. Σαρηγιάννης και καταλήγει ότι με τα δεδομένα που έχουμε θα πρέπει να ξεχάσουμε τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων