ΥΓΕΙΑ

Απεργία στα νοσοκομεία την Τετάρτη (6/4) - Ενάντια στην ακρίβεια και το «νέο ΕΣΥ» οι υγειονομικοί

απεργία
Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
INTIME NEW/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την Τετάρτη 6 Απριλίου, συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις για να διαδηλώσουν ενάντια στην «ακρίβεια και τη φοροληστεία, στα σχέδια για το νέο ΕΣΥ, στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Παλεύουμε για τη ζωή, όχι για το θάνατο». Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί, επίσης, αυξήσεις στους μισθούς.

«Με υπερηφάνεια ο υπουργός Υγείας τώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πόλεμο, εξήγγειλε την ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Είναι πραγματικά ντροπή ασθενείς που περιμένουν σε λίστα αναμονής τρία χρόνια να χειρουργηθούν, με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας το 30% των εξόδων της επέμβασης και την αμοιβή του γιατρού! Χειρότερα και από τον ιδιωτικό τομέα. Κύριε Πρωθυπουργέ, εμείς θέλουμε αύξηση των μισθών και όχι τα χρήματα των ασθενών» τονίζει από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά, επίσης, να αρθεί η αναστολή εργασίας για τους περίπου 4.000 υγειονομικούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού και καταγγέλλει την επικείμενη επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία, για τις υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τονίζοντας ότι το σχετικό πόρισμα της «Επιτροπής Μπεχράκη», «βρίσκεται ένα χρόνο τώρα στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας».

Διαβάστε επίσης:

24ωρη απεργία την Τετάρτη (06/04) από την ΑΔΕΔΥ – Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία