ΥΓΕΙΑ

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα

Μανώλης Παπασάββας
Ο διοικητής Μανώλης Παπασάββας
INTIME NEWS

Κατηγορηματικά απέρριψε τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου περί ιατρικού λάθους, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». 

Σχετικά με τις αναφορές που λαμβάνουν χώρα αναφορικά με τη χορήγηση κεταμίνης στην 9χρονη, βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε η ουσία αυτή στο παιδί σε οποιαδήποτε μορφή, τόνισε ο κ. Μανώλης Παπασάββας σε δήλωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία "κεταμίνη", βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος».

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου απέδωσε σε ιατρικό λάθος τον θάνατο της 9χρονης, μέσω του δικηγόρου της, Κωνσταντίνου Ζάρδα.

Ο κ. Ζάρδας δήλωσε σχετικά, στον ANT1: «Είδα τη δικογραφία, είδα όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που είναι από γιατρούς, νοσηλευτές του νοσοκομείου του Παίδων και σε συνδυασμό με όσα μου είπε η κατηγορουμένη βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όταν χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία στο άτυχο παιδί αυτό δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια. Ήταν πλέον στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών που επιχειρούσαν την ανάνηψή του. Αυτό προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα και από τις καταθέσεις των ιατρών και των νοσηλευτών. Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση. Εφόσον ομιλούμε για ιατρικό λάθος είναι εύλογο αυτό. Η χορήγηση της κεταμίνης δεν έγινε με δόλο αλλά εξ αμελείας. Εμείς αυτό θα υποστηρίξουμε αύριο. Η ίδια δεν γνώριζε τι μπορεί να έγινε. Αυτό προέκυψε από τα ιατρικά δεδομένα και από επικοινωνίες που έχουμε με αναισθησιολόγους. Η όλη λύση του αινίγματος είναι το πότε χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία. Αυτό μπορεί κάλλιστα να εκτιμηθεί επιστημονικά δεδομένα και υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας που το καταδεικνύουν. Η θεμελίωση του κατηγορητηρίου αυτού έχει γίνει με εντελώς συγκυριακά στοιχεία».

Διαβάστε επίσης:

«Ιατρικό λάθος ο θάνατος της Τζωρτζίνας», υποστηρίζει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου