ΥΓΕΙΑ

Ελληνίδα γιατρός στη Βρετανία για την ηπατίτιδα: Σήμα κινδύνου για ανεμβολίαστα παιδιά

Ελληνίδα γιατρός στη Βρετανία για την ηπατίτιδα: Σήμα κινδύνου για ανεμβολίαστα παιδιά
Αναφερόμενη στα συμπτώματα η κ. Σονίδου αναφερει ότι μοιάζουν με ένα απλό κρυολόγημα

Η πρόεδρος των Ελλήνων γιατρών στη Μεγάλη Βρετανία μίλησε για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Τη δική της επιστημονική «ανάγνωση» για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά έδωσε η Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Όπως είπε «τους τελευταίους 4-5 μήνες είχαμε πόσο πολλές λοιμώξεις . Λέγαμε ότι ήταν επειδή τα παιδιά ήταν 2 χρόνια απομονωμένα, δεν πήγαιναν στο σχολείο κάποια ή στον παιδικό σταθμό και επειδή αφαίρεσαν τις μάσκες πολύ γρήγορα, λέγαμε ότι αυτές ήταν οι αιτίες που βλέπαμε πολλές λοιμώξεις και συλλοιμώξεις, είχαμε πάρα πολλές γαστρεντερίτιδες, πολλές λοιμώξεις του αναπνευστικού, αμυγδαλίτιδες, βρογχίτιδες και λέγαμε ότι ίσως το ανοσοποιητικό τους είχε εξασθενήσει τα τελευταία δύο χρόνια, που ζούσαν σε ένα πιο αποστειρωμένο περιβάλλον»

Αναφερόμενη στα συμπτώματα η κ. Σονίδου αναφερει ότι μοιάζουν με ένα απλό κρυολόγημα, μπορεί να πονάει ο λαιμός, να υπάρχει βήχας, καταρροή, φτέρνισμα, πονοκέφαλο, ρίγος ή και βρογχίτιδα.

Χωρίς να αποκλείεται η συσχέτιση του κορονοϊού με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας, καθώς ορισμένα παιδιά είχαν περάσει πρόσφατα covid, η κ. Σονίδου έβαλε στην εξίσωση και ένα ακόμα στοιχείο, αυτό του ελλιπούς εμβολιασμού των παιδιών στην Μ. Βρετανία τα χρόνια της πανδημίας.

«Επειδή εμείς όλα τα εμβόλια τα κάνουμε δωρεάν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στο πολυϊατρείο, πολλοί γονείς τα τελευταία δύο χρόνια δεν έφεραν καν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν. Ενδεχομένως αυτό να έχει κάποια επίπτωση στο ανοσοποιητικό τους και γι’ αυτό να έγιναν πιο ευάλωτα» σημείωσε.