ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: Ξεκινά η διεκδίκηση αποζημίωσης για το ελληνικό Δημόσιο από τη Novartis

Novartis
Διεκδίκηση αποζημίωσης από την εταιρεία για το συνόλο των παράνομων πρακτικών
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στον ορισμό επιτροπής, η οποία θα διαπραγματευτεί με τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκειμένου το ελληνικό δημόσιο να διεκδικήσει αποζημίωση, στο πλαίσιο της γνωστής υπόθεσης.  

Ο υπουργός Υγείας είχε ανακοινώσει την πρόθεση της κυβέρνησης στη Βουλή, τον περασμένο Φεβρουάριο. «Υλοποιώντας την κυβερνητική δέσμευσή μας, να διεκδικήσουμε αποζημίωση από την εταιρεία Novartis για το συνόλο των παράνομων πρακτικών και σύμφωνα με πρακτικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προβαίνουμε επιπλέον στις ακόλουθες ενέργειες:

α) εντολή για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης

β) έντολη για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου και

γ) εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί και η οποία έχει ήδη συνταχθεί.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσε στη σκευωρία και δεν διεκδίκησε τίποτα από την εταιρεία, η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει η Novartis και να αποζημιωσει το ελληνικό δημόσιο για τις παράνομες πρακτικές της» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Η επιτροπή διαπραγμάτευσης απαρτίζεται από τα εξής πρόσωπα:

1. Παρασκευοπούλου Παναγιώτα, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

2. Κώστα Γιαννούλα, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.

3. Μακαρούνη Αναστασία, Δικηγόρος, Προϊσταμένη του Γραφείου Νομικών Υποθέσεων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), με αναπληρώτρια την ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ, Δικηγόρο, Γραφείο Νομικών Υποθέσεων του Ε.Ο.Φ., ως εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

4. Καρακωνσταντής Παναγιώτης, Εφέτης Αθηνών, αποσπασμένος στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

5. Λίτσα Παναγιώτα, Φαρμακοποιός, Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ως εκπρόσωπος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Παναγιώτης Καρακωνσταντής.

Διαβάστε επίσης:

Πότε μπαίνει σε εφαρμογή ο προσωπικός γιατρός - Η σημαντική αλλαγή στις ακούσιες νοσηλείες