ΥΓΕΙΑ

Ζωή Ράπτη: Τμήμα ψυχολόγων στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας»

Ζωή Ράπτη
Επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας στον «Άγιο Σάββα»
Υπ.Υγ.

Αλλαγές στο νέο οργανισμό του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», προανήγγειλε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη

Η κυρία Ράπτη επισκέφθηκε το νοσοκομείο τη Δευτέρα (27/06/2022) και συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοικήτρια Όλγα Μπαλαούρα και τους διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας Θ. Κορμά, του Παθολογικού Τομέα Χ. Ζαμπάτη, του Διοικητικού – Οικονομικού Γρ. Κουτούφαρη, της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Ελισ. Γρουζή, της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Καλ. Τζαμούρια και του ψυχολόγου Δ. Χάρου, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τις δράσεις του νοσοκομείου.

Στον «Άγιο Σάββα», εκτός των ιατρικών υπηρεσιών, λειτουργεί ψυχοκοινωνική υποστήριξη προς νοσηλευόμενους, εξωτερικούς ασθενείς που κάνουν θεραπείες και τους συγγενείς τους, καθώς και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ένας ψυχίατρος, 4 ψυχολόγοι και 3 κοινωνικοί λειτουργοί αντιμετωπίζουν περίπου 600 περιστατικά το χρόνο, στα στάδια της διάγνωσης, των χημειοθεραπειών, και του τελικού σταδίου, που είναι και το πιο δύσκολο για τις οικογένειες.

«Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη αποτελεί προτεραιότητά μας. Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου, ενισχύοντας το προσωπικό με προσλήψεις. Μέσω των προσλήψεων θα δοθεί η δυνατότητα να παρέχεται και κατ’ οίκον ψυχοκοινωνική υποστήριξη, παράλληλα με την ιατρική κατ’ οίκον φροντίδα, που λαμβάνουν ήδη οι ασθενείς. Για το λόγο αυτό, θα συμπεριλάβουμε Τμήμα Ψυχολόγων στον Οργανισμό του νοσοκομείου, που προωθείται από το Υπουργείο μας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε και στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχει επιβαρυνθεί επιπλέον και λόγω των συνεπειών της πανδημίας. Στη μάχη για τον καρκίνο, είμαστε όλοι σύμμαχοι. Είναι μια μάχη που μπορούμε να κερδίσουμε» δήλωσε η υφυπουργός Υγείας, μετά το πέρας της επίσκεψης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων