ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Τι θα συμβεί τον Αύγουστο – Η εκτίμηση Τζανάκη

Κορονοϊός κρούσματα
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για την πορεία του κορονοϊού τον Αύγουστο
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για την πορεία του κορονοϊού τον Αύγουστο

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μετά την έξαρση στον αριθμό των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ η κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων θα συμβεί στο διάστημα 15-25 Ιουλίου εκτιμώντας ότι στη μέγιστή τιμής τους θα κυμανθούν από τις 20.000 έως τις 22.000.

Όσον αφορά τον Αύγουστο η εκτίμηση του καθηγητή Τζανάκη είναι ότι θα υπάρξει μια βραδεία αποκλιμάκωση χωρίς, όμως, αυτό να είναι ξεκάθαρο 100% λόγω του ελληνικού καλοκαιριού που έχει αρκετούς γάμους αλλά και την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

«Θα παραμείνουμε και τον Αύγουστο ψηλά σε κρούσματα, μπορεί να μην φτάσουμε τις 25.000 αλλά δεν θα πέσουμε κάτω από τις 10.000» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τζανάκης.

Μεταφέροντας την εικόνα από τα νοσοκομεία ανάφερε ότι καθημερινά ο αριθμός των εισαγωγών ανέρχεται στις 300-350, περιστατικά τα οποία, όπως είπε, διακινούνται πάρα πολύ γρήγορα και δεν επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

Ο Νίκος Τζανάκης εξέφρασε, τέλος, τη διαφωνία του με την απόφαση του ΕΟΔΥ να διακόψει τις ημερήσιες εκθέσεις και ανέφερε ότι θα πρέπει να δίδονται καθημερινά τα δεδομένα και να γίνεται μια περίληψη των αριθμών μια φορά την εβδομάδα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης, εκτίμησε ότι τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερο από αυτά που καταγράφονται επίσημα. «Υπάρχει μεγάλη διασπορά, από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει στην κοινότητα. Τα κρούσματα μπορεί να είναι διπλάσια και τριπλάσια, πάνω από 30.000» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Ειδικά, δε, για τις νοσηλείες σημείωσε ότι η διαφορά που υπάρχει πλέον είναι ότι «έχει εξαφανιστεί η μέση ηλικία 40 – 60 έτη» ενώ αντίθετα «έχουμε ηλικιωμένους που έχουν πολλά υποκείμενα».

Όσον αφορά το ενεχόμενο επαναφοράς μέτρων όπως η μάσκα ο κ. Λουκίδης απάντησε ότι «δεν θα φέρουν κάτι στην παρούσα φάση. Ίσως μόνο στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια» αφήνοντας όλα τα δεδομένα ανοιχτά για τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο λέγοντας ότι «θα πρέπει να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Σχετικές ειδήσεις