ΥΓΕΙΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, τι ανέφερε η Μίνα Γκάγκα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, τι ανέφερε η Μίνα Γκάγκα
INTIME

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα πόστα τους, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα τώρα αλλάζουν και νομίζω ότι περιμένουμε μια εισήγηση από την επιτροπή για να συζητήσουμε αν είναι την αλλαγή των δεδομένων, όπως αλλάζει και ο τρόπος που νοσηλεύονται οι ασθενείς» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις τους.

«Εγώ ήμουν στο νοσοκομείο τότε και δούλευα και είχα πάει σε νοσοκομεία, όπως στην βόρειο Ελλάδα όπου είχαν χάσει ανθρώπους, χάσαμε γιατρούς και νοσηλευτές. Άρα η πολιτεία νομίζω δικαίως είπε ότι δεν πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να εκτίθενται. Δηλαδή ως πολιτεία, δεν μπορώ να στείλω ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι προστατευμένοι σε ένα περιβάλλον υψηλού κινδύνου από την στιγμή που υπάρχει προστασία, υπάρχει εμβόλιο. Και βέβαια είναι προστασία και για την δημόσια υγεία, αλλά είναι κυρίως για τους ίδιους» ανέφερε η ίδια μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα του κρατικού ραδιοφώνου.

Το θέμα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα πόστα τους, αναμένεται να απασχολήσει την επιτροπή των επιστημόνων, η οποία με τη σειρά της θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση.

Μιλώντας για τις αλλαγές στη νοσηλεία ασθενών με covid, η ίδια σημείωσε: «Από δω και πέρα αυτό αλλάζει, δεν μπαίνει σε τμήμα covid, μπαίνει σε όποια κλινική χρειάζεται για την κατάσταση της υγείας του και νοσηλεύεται μεμονωμένος μεν αλλά στην κλινική που χρειάζεται να μπει. Άρα παύουμε να έχουμε αυτά τα τεράστια τμήματα covid που σε αυτή την φάση δεν νοσηλεύονται ασθενείς επειδή έχουν προβλήματα υγείας από covid αλλά έχουν προβλήματα υγείας με covid» ανέφερε».