ΥΓΕΙΑ

Ο Μπάμπης Καραθάνος στο Newsbomb.gr

Ο Μπάμπης Καραθάνος στο Newsbomb.gr

«Κεντρική επιλογή» της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο ειδικός Σύμβουλος Φαρμακευτικής Πολιτικής του υπουργού Υγείας, Μπάμπης Καραθάνος, τον Προσωπικό Γιατρό, μιλώντας στο Newsbomb.gr. Τι λέει για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Δυτική Αττική.

Για τον «Προσωπικό Γιατρό» ως κεντρική επιλογή της κυβέρνησης, μίλησε ο Μπάμπης Καραθάνος στο Newsbomb.gr και τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου. «Ο προσωπικός γιατρός είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης γιατί θα μας απελευθερώσει στο δευτεροβάθμιο σύστημα από την πίεση που υπάρχει στην εφημερία. Μαζί με την καινούργια χαρτογράφηση των Κέντρων Υγείας, ο μισός πληθυσμός που πηγαίνει στα μεγάλα νοσοκομεία θα εξυπηρετείται από τον προσωπικό γιατρό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ειδικός Σύμβουλος Φαρμακευτικής Πολιτικής του υπουργού Υγείας.

Ο Μπάμπης Καραθάνος αναφέρθηκε και στο αίτημα δημιουργίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, τονίζοντας: «Είναι πράγματι ένα μεγάλο πρόβλημα, το έχω θέσει από τις προηγούμενες εκλογές. Υπάρχει ο χώρος στο «Αγία Βαρβάρα» που υπολειτουργεί, λειτουργεί ως εξωτερικά ιατρεία της Νίκαιας. Είναι χώρος 60 στρεμμάτων με πάρα πολλά κτίρια που έχουν ανακαινιστεί. Ήδη συζητιέται στο υπουργείο Υγείας και υπάρχει θετική απόφαση. Η πανδημία μας έφερε λίγο πίσω γιατί δεν μπορούσαμε να προτάξουμε ένα τόσο μεγάλο έργο. Τώρα που τελειώνουμε με την πανδημία είναι ένα όνειρο όλων των πολιτών της Δυτικής Αττικής. Είναι ένα όνειρό μου».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη: