ΥΓΕΙΑ

Γιαννάκος: Έξαρση των λοιμώξεων - Χαμός στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Γιαννάκος: Έξαρση των λοιμώξεων - Χαμός στα παιδιατρικά νοσοκομεία
INTIME

Τα Σαββατοκύριακα γίνεται χαμός στα παιδιατρικά νοσοκομεία σύμφωνα με τα στοιχεία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου

Στα ύψη η επισκεψιμότητα στα εφημερεύοντα παιδιατρικά Νοσοκομεία από παιδάκια που ταλαιπωρούνται από ιώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, σε κάθε εφημερία των δύο παιδιατρικών «Αγλαΐα Κυριακού», «Αγίας Σοφίας» προσέρχονται για εξέταση πάνω από 700 παιδιά για εξέταση με λοιμώξεις, γρίπη, κορονοϊό και άλλες παθήσεις.

Ακόμη και στο παιδιατρικό Πεντέλης οι αναμονές είναι πρωτόγνωρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η χθεσινή εφημερία στο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου η αναμονή έφθασε στις 8 ώρες και τα παιδιά που περίμεναν να εξετασθούν έφταναν τα 150.

Λόγω των πολύωρων αναμονών υπήρχαν επιθετικές συμπεριφορές από γονείς προς το προσωπικό με αποτέλεσμα να κληθεί δυο φορές η αστυνομία.

Η επισκεψιμότητα αυξάνεται κατά πολύ τα Σαββατοκύριακα και τις νύχτες, με τον κ. Γιαννάκο να εφιστά την προσοχή των γονέων.

«Λόγω πεσμένου ανοσοποιητικού από τη καραντίνα μήπως πρέπει να αυξηθεί το όριο ηλικίας των παιδιών που συστήνεται ο εμβολιασμός;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης:

Η Δούκισσα Νομικού βάφτισε τα παιδιά της στη Μύκονο

Πατέρας 16χρονου: «Συγγνώμη, δεν μου φτάινε τα παιδιά του αστυνομικού»

Καλάθι του νοικοκυριού: Έρχεται καλάθι γεμάτο παιχνίδια για τα παιδιά