ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο γρίπης: Δωρεάν χορήγηση από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή

Εμβόλιο γρίπης
Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει η σχετική ανακοίνωση για την χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου
Intime

Για το δωρεάν αντιγριπικό εμβόλιο δεν θα χρειάζεται ιατρική συνταγή, ενώ η χορήγησή του αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει η σχετική ανακοίνωση για την χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου από τα φαρμακεία όλης της χώρας, δωρεά για όσους το επιθυμούν.

Για το δωρεάν αντιγριπικό εμβόλιο δεν θα χρειάζεται ιατρική συνταγή, ενώ η χορήγησή του αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αναφορικά με τις ελλείψεις φαρμάκων, που υπάρχουν στα φαρμακεία, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η έλλειψη δεν εντοπίζεται σε παιδικά αντιβιωτιά αλλά υπάρχει πρόβλημα με την ταχύτητα της τροφοδοσίας.

Ο υπουργός Υγείας έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η τροφοδοσία αυτών των ελλείψεων αναμένεται να βελτιωθεί και θα ομαλοποιηθεί, καλώντας τους γονείς να μη ανησυχούν.

Τέλος αναφερόμενος στην υποχρεωτική διενέργεια rapid test, είπε ότι έχει αποφασιστεί να συνεχίζονται μέχρι τέλη Μαρτιου, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να μη χρειαστεί άλλη παράταση στο μέτρο, ωστόσο όπως υπογράμμισε η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση τον χειμώνα.