ΥΓΕΙΑ

Ματίνα Παγώνη: «Έρχεται έξαρση της γρίπης μετά τις γιορτές»

Ματίνα Παγώνη: «Έρχεται έξαρση της γρίπης μετά τις γιορτές»
GLOMEX

Η Ματίνα Παγώνη κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για έξαρση της γρίπης από τον Ιανουάριο και μετά λόγω συνωστισμού στα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Ματίνα Παγώνη για το εκρηκτικό κοκτέιλ γρίπης, κορωνοϊού και αναπνευστικών ιών.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» επεσήμανε πως λόγω του συνωστισμού των γιορτών οι πολίτες θα πρέπει να φοράνε τη μάσκα τους και να κάνουν τεστ κορονοϊού προτού δώσουν το παρόν σε κάποιο γιορτινό τραπέζι με οικογένεια και φίλους.

«Θα πάμε σε ένα σπίτι, σε ένα ρεβεγιόν με συγγενείς και φίλους. Καλό είναι να προηγηθεί ένα τεστ. Μπορεί να έχεις κορωνοϊός, να είσαι ασυμπτωματικός και να το μεταδόσεις στους υπόλοιπους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

Εξήγησε μάλιστα ότι τα μικρά παιδιά έρχονται αντιμέτωπα ήδη με αναπνευστικούς ιούς και κατά συνέπεια ήδη τα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι γεμάτα. Εκτός αυτών η ιατρός έκρουσε το καμπανάκι για έξαρση της γρίπης μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και συγκεκριμένα τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Τέλος τόνισε ότι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός κατά του ιού της γρίπης ώστε να μην διακινδυνέψουν οι πολίτες την υγεία τους.