ΥΓΕΙΑ

Τι κρύβεται πίσω από την υπογονιμότητα; 7+1 απαντήσεις

Τι κρύβεται πίσω από την υπογονιμότητα; 7+1 απαντήσεις

Περίπου 1 στα 8 ζευγάρια που καταβάλλουν συστηματικές προσπάθειες να αποκτήσουν ένα παιδί έχει έρθει αντιμέτωπο με κάποια μορφή υπογονιμότητας

Ποιοι παράγοντες πρέπει να διερευνηθούν και τι πρέπει να έχει ένα ζευγάρι υπόψη του, όταν ξεκινά την προσπάθεια; Κάνουμε λόγο για προβλήματα υπογονιμότητας, όταν οι προσπάθειες για τεκνοποίηση διαρκούν τουλάχιστον έναν χρόνο χωρίς αποτέλεσμα.

Η υπογονιμότητα δεν είναι μόνο γυναικεία ή μόνο ανδρική υπόθεση, καθώς μπορεί να οφείλεται τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα ή να έχει μικτή αιτιολογία.

Τέσσερις στις δέκα περιπτώσεις κρύβουν γυναικεία προβλήματα, αντίστοιχη αναλογία ανδρικά, ενώ στις δύο στις δέκα δεν μπορεί να διευκρινισθεί η αιτιολογία. Σε κάθε περίπτωση η υπογονιμότητα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια δυσκολία του ζευγαριού και να μην αποδίδεται στο κάθε άτομο ξεχωριστά.

Ανεξάρτητα μάλιστα από την ηλικία, εκτιμάται ότι περίπου 1 στα 8 ζευγάρια που καταβάλλουν συστηματικές προσπάθειες να αποκτήσουν ένα παιδί έχει έρθει αντιμέτωπο με κάποια μορφή υπογονιμότητας. Μάλιστα, υπολογίζεται πως στο 25% των ζευγαριών απαντώνται περισσότεροι από ένας παράγοντες υπογονιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr