ΣΕΙΒ: Η ιατρική τεχνολογία πρωταγωνιστεί στο μετασχηματισμό των συστημάτων υγείας

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.) πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου την ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κωστής Παλαμάς». 
ΣΕΙΒ
Δημήτρης Νίκας, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΙΒ
ΣΕΙΒ
2'

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας, θεσμικών και ακαδημαϊκών φορέων, του κλάδου της υγείας και μέλη του Συνδέσμου, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Για την προσφορά του κλάδου της ιατροτεχνολογίας στην υγεία, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, μίλησε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΙΒ, Δημήτριος Νίκας. Το 2023 πρωταρχικός στόχος του ΣΕΙΒ είναι η περαιτέρω ανάδειξη του κλάδου και του αποτυπώματός του σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και η συνεχής προσπάθεια για την επίλυση των χρόνιων θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων και αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξή τους.

Τα κύρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο και χρήζουν άμεσης επίλυσης εντός του έτους, αφορούν στη μείωση του clawback, τη βελτίωση του ρυθμού εξόφλησης των νοσοκομειακών οφειλών, την επίλυση του προβλήματος των ατιμολόγητων υλικών των νοσοκομείων, καθώς επίσης και στην υιοθέτηση επιτυχημένων μοντέλων αξιολόγησης με βάση την προστιθέμενη αξία της καινοτόμου τεχνολογίας, που μπορεί να συμβάλλει στο μετασχηματισμό της υγειονομικής περίθαλψης, προς όφελος των ασθενών και του συστήματος υγείας της χώρας.

«Συνεχίζουμε με όλο και περισσότερο ζήλο και πάθος στο δύσκολο έργο μας. Ο ρόλος του ΣΕΙΒ ως θεσμικού εταίρου των φορέων υγείας μπορεί να είναι καταλυτικός, καθώς μπορούμε να συνεισφέρουμε με εμπειρογνώμονες και τεκμηριωμένες προτάσεις στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού υγειονομικού συστήματος και την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία του κλάδου και καθυστερούν την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα σήμερα σε άλλες χώρες της Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Νίκας.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης, καθώς και επιτυχίες στις επιχειρήσεις του κλάδου, ώστε να ωφελούνται και οι Έλληνες ασθενείς από τα σημαντικά επιτεύγματα της ιατροτεχνολογίας σε πολλαπλά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:

«Χάος» στα νοσοκομεία με τον ΦΠΑ σε διαγνωστικά προϊόντα για την Covid-19

«Κρυφό χρέος» στα νοσοκομεία από τις ατιμολόγητες προμήθειες

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή