ΥΓΕΙΑ

Κινητοποιήσεις στην Υγεία: Στάση εργασίας την Τετάρτη, απεργία την Πέμπτη (16/3)

Απεργία στα νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία την Πέμπτη
INTIME NEWS

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής την Τετάρτη - Την Πέμπτη συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

Στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, πραγματοποιούν οι υγειονομικοί των νοσοκομείων της Αττικής, καθώς σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων ''Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ''».

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για «τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του Παιδο-ογκολογικού τμήματος του Παίδων Αγία Σοφία». Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:30 στην πύλη του νοσοκομείου και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Την Πέμπτη (16/03/2023), οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

«Διαμαρτυρόμαστε για τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών που ακολουθούνται. Να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όπου υπάρχουν, για το έγκλημα των Τεμπών. Να ακούει με τη δέουσα προσοχή το κράτος τη διαχρονική φωνή των εργαζομένων όταν καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Η στοχοποίηση και η μη επίλυση αιτημάτων που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες. Η τραγωδία των Τεμπών θα μας σημαδεύει σε όλη μας τη ζωή» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Από την πλευρά της, η ΟΕΝΓΕ τονίζει: «Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8/3 και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στις 12/3. Κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3. Είναι ο μόνος δρόμος για να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Βάζουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους: το κράτος των λίγων, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, σαν κόστος από τη μία και σαν πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη.

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα στα Τέμπη! Για τα δεκάδες εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά σε βάρος μας. Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τους χιλιάδες νεκρούς και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας την περίοδο της πανδημίας. Για το γεγονός ότι τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας έχουν ρημάξει από προσωπικό και υποδομές, για την εντατικοποίηση των υγειονομικών, τις μακροχρόνιες αναμονές των ασθενών, την οικονομική αφαίμαξη του λαού για να βρει την υγειά του. Την ίδια στιγμή η πανδημία μετατράπηκε σε χρυσή ευκαιρία, σε "αγελάδα" μετρητών και κερδών για τους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.

Είναι αδίστακτοι! Την ίδια ώρα που το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις οδυνηρές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση και ψήφιση, την Τετάρτη 15/3 στην Ολομέλεια της Βουλής, νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το μοναδικό Παιδοογκολογικό κέντρο σε όλη την Ελλάδα!

Παράλληλα η κυβέρνηση προωθεί την απελευθέρωση και του νερού κατά τα πρότυπα των σιδηροδρόμων, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και την ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και της αποχέτευσης στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και των επιχειρηματικών κολοσσών. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει».

Διαβάστε επίσης:

Φλόγα: Οι θέσεις των γονιών παιδιών με καρκίνο για το Παιδο-ογκολογικό

Διαφωνούν οι παιδο-ογκολόγοι με το σχέδιο αυτοτελούς Ογκολογικού Κέντρου Παίδων

Φλόγα: Ανησυχία για την απόσχιση των ογκολογικών τμημάτων των νοσοκομείων Παίδων