ΥΓΕΙΑ

Χρυσοχοΐδης: Συνεργασία με την All Can Greece για τη βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης

Υπουργείο Υγείας
Συνάντηση Χρυσοχοΐδη - All Can Greece
Υπ. Υγ.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της All Can Greece, της ελληνικής πλατφόρμας διαλόγου όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον καρκίνο, είχε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους ασθενείς, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες της υγείας σε ό,τι αφορά στην φροντίδα των ασθενών και την αντιμετώπιση του καρκίνου. Οι παριστάμενοι εξέφρασαν στον Υπουργό τη βούλησή τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία τους.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης τους ενημέρωσε πως αποτελεί προτεραιότητα, τόσο του ίδιου όσο και του υπουργείου, η δημιουργία Εθνικού Σχεδίου και Εθνικού Συμβουλίου για τον καρκίνο, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα το Εθνικό Μητρώο.

Επιπλέον, τους ζήτησε να συνεργαστούν πιο στενά και να του καταθέσουν εμπεριστατωμένα δεδομένα και υλοποιήσιμες προτάσεις, που θα βοηθήσουν στη χάραξη στρατηγικών και τη διαμόρφωση πολιτικών για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση των ασθενών με καρκίνο. Σκοπός είναι να διαμορφωθούν από κοινού πολιτικές, προκειμένου να επιτευχθεί η ουσιαστική βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης και της φροντίδας ασθενών στη χώρα μας.

Σχετικές ειδήσεις