ΥΓΕΙΑ

Γεωργιάδης: Προτεραιότητα το clawback των γιατρών και των εργαστηρίων

Άδωνις Γεωργιάδης
Αναμένονται ανακοινώσεις για clawback και νοσοκομεία
INTIME NEWS

Ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα, σχετικά με το ζήτημα του clawback. 

Ως άμεση προτεραιότητα έθεσε το πρόβλημα του ύψους του clawback των διαγνωστικών κέντρων και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο ACTION 24 το πρωί της Δευτέρας (15/01/2024).

«Όταν έφυγα εγώ από το Υπουργείο Υγείας, στα μέσα του 2014, το clawback στα διαγνωστικά, στα μικροβιολογικά ήταν 7%. Το clawback σήμερα είναι 47%. Είναι προφανές ότι εκεί έχει γίνει κάποια μεγάλη ζημιά. Θέλω να ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό το θέμα ότι είναι από τις πρώτες μου άμεσες προτεραιότητες να ανακουφίσουμε αυτό το ύψος του clawback, το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο και όπως έχει φτάσει δεν δουλεύει. Πρέπει να σας πω ότι, την Παρασκευή, με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και με τους κλινικοεργαστηριακούς κάναμε μια πολύ ωραία συζήτηση που θα τη συνεχίσουμε αυτή την εβδομάδα για να αναδιαμορφώσουμε το μηχανισμό αυτό σε μια πολύ πιο δίκαιη κατεύθυνση, θα είναι κομμάτι των ανακοινώσεων που θα γίνουν άμεσα. Το τονίζω, άμεσα» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία: «Υπάρχουν ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία; Τεράστιες, είναι η απάντηση. Αυτό γίνεται διότι η κυβέρνηση δεν προκηρύσσει θέσεις για να προσλάβουμε προσωπικό; Όχι, είναι η απάντηση. Η κυβέρνηση προκηρύσσει ασταμάτητα θέσεις για ακτινολόγους, για ογκολόγους για αναισθησιολόγους, για ακτινολόγους, για μικροβιολόγους και για νοσηλευτές. Δυστυχώς, οι περισσότερες από αυτές τις προκηρύξεις μένουν άγονες, δηλαδή δεν πηγαίνουν οι γιατροί να καλύψουν αυτές τις προκηρύξεις. Όπως και στα περισσότερα νοσοκομεία, πλην των πανεπιστημιακών».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν οι αποφάσεις για την ομαλοποίηση της κατάστασης στα νοσοκομεία. «Δεν θέλω να αργήσω καθόλου, δεν έχει χρόνο για χάσιμο το σύστημα, προκειμένου να επιταχύνουμε το θέμα της καλύψεως των κενών θέσεων και να κινητροδοτήσουμε περισσότερο τους γιατρούς μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις