ΥΓΕΙΑ

«Η Καρδιά του Παιδιού»: Κάθε χρόνο γεννιούνται 700 - 900 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

«Η Καρδιά του Παιδιού»: Κάθε χρόνο γεννιούνται 700 - 900 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουν και οι καρδιές των παιδιών και των ενηλίκων που γεννιούνται με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. 

Kάθε χρόνο γεννιούνται 700-900 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Ο όρος «Συγγενής», δεν αναφέρεται στην κληρονομικότητα, αλλά υποδεικνύει ένα εκ γενετής «σφάλμα» στην καρδιά ή στα αγγεία, που δημιουργείται κατά τον σχηματισμό της καρδιάς του βρέφους. Η σωστή διάγνωση, η πρώιμη παρέμβαση και έγκαιρη αντιμετώπιση σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ιατρική και τις εξελίξεις αυτής, θα επιτρέψουν τουλάχιστον στο 90% των παιδιών αυτών, να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση και θα τους διασφαλίσουν μια φυσιολογική ζωή, καθώς και την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύστημα, τονίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού».

Σημαντικές παράμετροι που θα οδηγήσουν στην ομαλή έκβαση της υγείας των ασθενών, είναι επίσης η εντατική παρακολούθηση, η ψυχολογική στήριξη και η ηθική συμπαράσταση.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών και Ενηλίκων «Η Καρδιά του Παιδιού», εδώ και 41 χρόνια, στηρίζει τους μικρούς και μεγάλους ασθενείς και τις οικογένειές τους, εγκύπτοντας στις πραγματικές τους ανάγκες, βοηθώντας τους να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω της χρόνιας αυτής πάθησης. Το έργο και ο σκοπός του Συλλόγου επιτυγχάνεται, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας, φροντίδας και στήριξης, προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ο Σύλλογος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα και στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της, στέλνει το δικό του μήνυμα αγάπης και υποστήριξης:

Στις 14/02/2024, εθελοντές της «Καρδιάς του Παιδιού» θα βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens (πλησίον ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσας) από τη 1:00 μ.μ έως και τις 19:00, στο επίπεδο 2 του εμπορικού κέντρου και θα διανέμουν το έντυπο ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου, καθώς επίσης θα μοιράζουν μικρά δωράκια στους επισκέπτες.

Στις 16/02/2024, εθελοντές του Συλλόγου, θα βρίσκονται στο Εμπορικό Κέντρο AVENUE στο Μαρούσι (Λ. Κηφισίας 41-47), για μια ακόμη ενημερωτική δράση, από τη 1:00 μ.μ έως και τις 19:00.

Στις 18/02/2024 πραγματοποιείται ο 9ος αγώνας δρόμου για την «Καρδιά του Παιδιού», στο Φόδελε Ηρακλείου. Ο αγώνας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο Γεώργιο Βουράκη, ο οποίος έχασε τη μάχη του για τη ζωή, έχοντας γεννηθεί με σοβαρή καρδιοπάθεια, καθώς και σε όλους τους πάσχοντες που γεννιούνται με αυτό το πρόβλημα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα, ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους Super Heroes GR, επισκέφτηκε τα νοσηλευόμενα καρδιοπαθή παιδάκια στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, χαρίζοντας τους λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, αλλά και πολλά χαμόγελα.