ΥΓΕΙΑ

Θεμιστοκλέους: Από 1η Απριλίου θα χρεώνονται τα παραπεμπτικά για εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα

Θεμιστοκλέους: Από 1η Απριλίου θα χρεώνονται τα παραπεμπτικά για εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα

«Θέλουμε να επαναφέρουμε τις διαγνωστικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές» εξήγησε για το μέτρο ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους 

Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων για εξετάσεις σε ιδιωτικές δομές υγείας από την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας στον ΣΚΑΪ τα παραπεμπτικά για αιματολογικές εξετάσεις θα χρεώνονται 1 ευρώ και για ακτινολογικές εξετάσεις 3 ευρώ.

«Αυτό συμβαίνει γιατί μετά την πανδημία παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση των διαγνωστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές, που συνεχίζεται και τώρα που τελείωσε ο κορονοϊός» δήλωσε ο υφυπουργός.

«Θέλουμε να επαναφέρουμε τις διαγνωστικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές» εξήγησε για το μέτρο ο υφυπουργός Υγείας και πρόσθεσε «Όποιος πάει για εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, η συμμετοχή του θα είναι μηδενική».

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για ελλείψεις προσωπικού και τις λίστες αναμονής για τα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε: «Το προσωπικό (νοσηλευτικό προσωπικό – παραϊατρικό προσωπικό) επαρκεί. Τα ίδια τα νοσοκομεία το επιβεβαιώσαν και απάντησαν θετικά όταν ρωτήθηκαν. Το μέτρο έκανε πρεμιέρα χθες και σε 18 μήνες από σήμερα περιμένουμε σημαντική μείωση στις αναμονές».