ΥΓΕΙΑ

Τρία νεογνά «χάθηκαν» από εκ γενετής καρδιοπάθεια

Τρία νεογνά «χάθηκαν» από εκ γενετής καρδιοπάθεια

Το πρόβλημα θα συνεχίζεται όσο δεν λειτουργεί η παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία

Κλειστό επί ενάμιση χρόνο παραμένει το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στο νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, παρά τις υποσχέσεις για επαναλειτουργία του, και μάλιστα με την πρόσληψη 3 νέων καρδιοχειρουργών, με τάχιστες διαδικασίες. Κενές επίσης παραμένουν και οι 6 θέσεις Καρδιοαναισθησιολόγων.

Οι καταγγελίες γονέων με παιδάκια που γεννήθηκαν με κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, κάτι που δεν αναμένεται να σταματήσει άμεσα, όσο το πρόβλημα μη λειτουργίας του παιδοκαρδιοχειρουργικού τμήματος στο Αγ. Σοφία παραμένει.

Η ζωή δεκάδων παιδιών συνεχίζει να κινδυνεύει, αφού τα περιστατικά αντιμετωπίζονται χειρουργικά μόνο στο Ωνάσειο ή σε ιδιωτικά νοσοκομεία, και στη συνέχεια πρέπει να επιστρέφουν στο «Αγ. Σοφία» για περαιτέρω νοσηλεία. Ήδη από την ταλαιπωρία τρία νεογνά και βρέφη που νοσηλεύονταν στο Αγ. Σοφία και το Αγλ. Κυριακού, έχασαν τη ζωή τους.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο. Με την επιστολή, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου επικαλούνται τις αρχές του δημοσίου συμφέροντος και του ανθρωπισμού και ζητούν την άμεση και επείγουσα επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος του Αγία Σοφία. Αναμένουμε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα τη σωτηρία των νηπίων και των παιδιών που νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα αυτή τη στιγμή είτε στο Ωνάσειο είτε στο Παίδων Αγία Σοφία, έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και μετρώντας ήδη θύματα από την πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα.