ΥΓΕΙΑ

Δρακόντεια Προσπάθεια της ΙΦΕΤ A.E. για την κάλυψη θεραπευομένων

Δρακόντεια Προσπάθεια της ΙΦΕΤ A.E. για την κάλυψη  θεραπευομένων

Αναφορικά με την επάρκεια της μεθαδόνης, η ΙΦΕΤ Α.Ε. δηλώνει τα εξής:

1. Ο προγραμματισμός επάρκειας και αποθέματος μεθαδόνης αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη και αρμοδιότητα του ΟΚΑΝΑ.

2.Για την προμήθεια της μεθαδόνης, προκηρύχτηκε βάσει οδηγιών του ΟΚΑΝΑ, ο με αριθμό διακήρυξης 9/12 (19-02-2013) ανοικτός διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχε η ΙΦΕΤ Α.Ε., η οποία και αναδείχτηκε μειοδότης.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη την 30η- 04- 2013 χωρίς καμία καθυστέρηση της ΙΦΕΤ Α.Ε. και του Υπουργείου Υγείας στην ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και προκήρυξης προβλέπεται ως χρόνος πρώτης παράδοσης από την ΙΦΕΤ Α.Ε. οι 2 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης (σελ. 36 και 45 της διακήρυξης), καθόσον απαιτούνται για την παραγωγή της μεθαδόνης συγκεκριμένες προπαρασκευαστικές ενέργειες.

3. Η ευθύνη της κάλυψης του μεσοδιαστήματος και ο προγραμματισμός αποθέματος αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του ΟΚΑΝΑ.

4. Πάρα ταύτα, η ΙΦΕΤ Α.Ε. ως κρατικός εκτελεστικός βραχίονας καταβάλλει με μόνο γνώμονα τους ασθενείς κάθε προσπάθεια να μειώσει στο μέγιστο εφικτό βαθμό τους χρόνους παραγωγής και παράδοσης προκειμένου να καλύψει τον μη προγραμματισμό του ΟΚΑΝΑ, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας προέβην σε έκτακτη παραγγελία εισαγωγής έτοιμου διαλύματος μεθαδόνης σε μια έτι περαιτέρω προσπάθεια κάλυψης του όποιου μεσοδιαστήματος.